• Mennyi ideig célszerű a fogamzásgátlót szüneteltetni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lindynette20 fogamzásgátlót szedtem 3 évig,szertnék szünetet tartani. Mennyi időt célszerű kihagyni? Most hagytam abba,de már késik a menzesem,ez normális? Bár görcseim vannak és úgy érzem bármikor megjöhet.  3hónapos szünetelés esetén,ha addig sem jönne meg elkezdhetem újra szedni? És ha nem jön meg mihez viszonyítsam az első tabletta bevételét? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A mai korszerű tabletták esetében, ha nem tervez terhességet, vagy a tabletta nem okoz problémát, nem szükséges szünetet tartani.A tabletta után gyakran kimaradhat a menses, ezt előre megjósolni nem lehet, több hónap is kimaradhat, de ha felmerül terhesség gyanúja, tesztet kell csinálni.

        A tablettát "csak úgy", vakon ne kezdje el újra szedni, előtte mindenképp szükséges a nőgyógyászati vizsgálat, ha a menstruáció nem jön meg ,agától, van lehetőség annak gyógyszeres meghozására is.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-08 13:01:31; Megválaszolva: 2010. június 08., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: