• Két hónap szünet a fogamzásgátló szedésben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Két hónap kihagyás után pár napja újból kezdtem szedni fogamzásgátlót - LINDYNETTE 30. A kérdéseim a következők:
        - Hány nap után kezd hatni a fogamzásgátló, hány tabletta után leszek teljesen "védve"?
        - Az alatt az egy hetes szünet alatt (amit a fogamzásgátlók szedésénél be kell tartani a 21. nap után) is védve vagyok a terhességtől?
        - Nem okoz semmi gondot, hogy kihagytam 2 hónapot a szedésben?
        - Igaz, hogy ha valaki folyamatosan, hosszú ideig szed fogamzásgátlót, akkor ajánlott pár hónapos szünetet tartani a szedésében? Ha igen, akkor hány hónapot kell szüneteltetni a szedését?

        A választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A betegtájékoztató szerint ha a menses első napjától szedi, azonnal védve van, egyes orvosok ettől óvatosabbak, ők még egy hetet javasolnak, hogy addig kiegészítő védekezés szükséges. Ha a 7 napos szünet előtt és után is előírás szerint szedi, akkor a 7 nap alatt is véd a gyógyszer. Nem okoz problémát a 2 hónap kihagyás. A mai korszerű tabletták mellett nem kell szünetet tartania.


        Kérdés: 2010-06-08 11:44:20; Megválaszolva: 2010. június 08., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: