• Terhes lehetek(Laurina)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Szeretném Öntől megkérdezni,hogy terhes lehetek-e?

        Mert elkezdtem szedni a Laurina fogamzásgátlót a menzeszem első napján és a barátommal rá egy hétre lefeküdtem,de nem védekeztünk!Ezt a gyógyszert a Nőgyógyász írta fel,de nem voltam vérvételen!Lehet valami problémám?Néha hányingerem van,ez lehet a gyógyszertől és ez el fog múlni???Válaszát előrre is Nagyon-nagyon Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagyon kicsi az esélye annak, hogy terhes legyen, akkor nő meg ez az esély, ha valamilyen antibiotikum, vagy hasmenés, hányás, stb. gyengíti a gyógyszer hatását.

        A fogamzásgátlók védőhatása nagyon jó, de nem 100%, ezzel tisztában kell lennie. A megbízhatóságát a fogamzásgátlóknak a Pearl-indexszel jellemezzük, mely azt jelenti, hogy egy év alatt, az adott módszert használó 100 nő esetében hány esetben következik be terhesség. Ez a fog. gátló tablettáknál 0,1-0,5, tehát nagyon kicsi, de nem nulla. Ha késik a menses, csináljon tesztet, de nem hiszem, hogy szükség lesz rá.



        Kérdés: 2010-05-31 21:23:14; Megválaszolva: 2010. május 31., 21:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: