• Gyomorrontás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/nő!

        Vasárnap este a szokott időben 3/4 9kor bevettem mercilon nevű fogamzásgátló tablettámat, ám éjfél magasságában egy rosszullét jött rám, és 2x kellett hánynom. Másnap este és azóta is, mint mindíg, beszedtem a gyógyszereket a megfelelő időben. Az a baj, hogy ez a gyógyszerszüneti utáni első hét 3. tablettája volt, és előtte 1 nappal éltem nemi életet.
        Az lenne a kérdésem, hogy 3 óra elteltével szívódott fel annyi a gyógyszerből, hogy valamennyi bekerüljön a szervezetembe, és ne legyen belőle probléma? Főleg így, hogy azóta is folyamataosan és pontosan szedem, és nem élek nemi életet?

        Kérem mielőbbi válaszát! Előre is köszönöm! Évi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Évi!

        Nem tudjuk megjósolni, hogy mennyi szívódott fel a gyógyszerből. Fennáll terhesség lehetősége, meg kell várni a menzeszt, ha késik, akkor csináljon tesztet. A következő 7 napban kiegészítő védekezés szükséges. Legközelebb iylenkor a kihányt tablettát pótolni kell.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-05-28 13:04:42; Megválaszolva: 2010. május 28., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: