• Fogamzásgátlás és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Mercilon fogamzásgátló tablettát szedek második hónapja, és az lenne a kérdésem, hogy mennyire hatásos első fogamzásgátló tablettaként, illetve, hogy feltétlenül ajánlatos lenne-e valamilyen más fogamzásgátlási módszert is alkalmazni mellette?

        Valamint, hogy minimális spermium hüvelybe jutás esetén mekkora az esélye a teherbe esésnek, fogamzásgátló tabletta szedése mellett?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        A fogamzásgátló tabletta megfelelően véd a nem kívánt terhesség ellen, de a nemi betegség ellen nem véd, ez ellen az óvszer véd.

        A fogamzásgátló tabletták Pearl indexe 0,1-0,5, ez azt jelenti, hogy rendszeres és rendeltetésszerű alkalmazás mellett100 nőből 1 év alatt 0,1-0,5 esik teherbe rendszeres nemi élet mellett.

        Tehát ne izguljon, a tabletta megfeleően védi önt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-26 13:20:55; Megválaszolva: 2010. május 26., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: