• Lehetek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónapja kezdtem el Sensonette 75 nevű fogamzásgátló tablettát szedni. A 2. levél utolsó tablettáját április 22-én vettem be, majd 24-én megjött a menzeszem. Ezen a napon Cifloxin tablettát kellett elkezdenem szedni veseproblémák miatt. Háziorvosom azt mondta, hogy ez nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását, a betegtájékoztatóban sem írtak róla semmit, így párommal nem alkalmaztunk más fogamzásgátló módszert. Az e havi menzeszemet tegnapra vártam, de nem jött meg, viszont 2-3 napja enyhe hasi görcsöt érzek néha. Lehetséges, hogy terhes lettem? Vagy bízhatok abban, hogy csak azért késik, mert még nem szokott hozzá a szervezetem a fogamzásgátló tablettához? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Az antibiotikum szedése hatással lehet a fogamzásgátlóra, ha egyszerre szedi, ezért ha azóta se jött meg, mindenképpen csináljon egy tesztet. Azonban nemcsak a terhesség okozhatja a menses késését, akár tablettaszedés alatt egy ciklusra ki is maradhat. Legközelebb, ha antibiotikumot szed, akkor a szedés alatt és még 7 napig, kiegészítő védekezés szükséges.



        Kérdés: 2010-05-25 17:13:56; Megválaszolva: 2010. május 25., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: