• Fogamzásgátló abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Én és a párom kisbabát szeretnénk. Több mint 4 éve szedem a Lindynette 30 fogamzásgátlót és most fogyott el a levél. A kérdésem az lenne hogy nyugodtan abba hagyhatom a gyógyszerszedést? És hogy kell-e védekezni pár hónapig, mert hallodtam olyat hogy 3 hónapig védekezni kell, mert ezalatt az idő alatt veszélyes a teherbe esés és hogy károsodhat a magzat. Illetve még annyi lenne a kérdésem, hogy mikor lehet a gyógyszer abbahagyását követően teherbe esni? Válaszát előre is köszönöm. Üdv,  Barbi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        A fogamzásgátló tablettát ezért szedjük naponta, mert a napi hormondózis ennyi idő elteltével csökken le, így amint abbahagyta a tabletta szedését alkalmas lehet a megtermékenyítésre. Egy hónap várakozást követően nyugodtan aktívabban is próbálkozhatnak a teherbeeséssel, mert ez már biztosan nem lesz hatással a magzatra.


        Kérdés: 2010-05-25 17:30:55; Megválaszolva: 2010. május 25., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: