• Sürgős

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

        Köszönöm válaszát. Qlairát szedtem két hónapig előtte Mercilont 6 évig. Tegnap kezdtem el a Yasminelle tablettát. A Qlairából csak két havit szedtem be, mert megijedtem, hogy nem jött meg, de a második levél végén volt már pecsételésem.:-) Viszont azért váltottam Yasminellére mert a Qlaira méreg drága, és az öt gyógyszertárból egy volt ahol ki tudtam váltani, mert a többibe nem volt. Tetszett írni, hogy a Yasminellenél elég a pharmatexel védekezés. Ez mi? Mit takar?100%-os védekezés kell? Mindenki mást mond, valaki azt mondta, hogy nem kell egyáltalán, volt olyan aki javasolta a 100%-os védelmet egy teljes hónapig. Ennyi váltástól nem lesz bajom? Biztos, hogy a 7 nap szünetben meg fog jönni?

        A másik kérdésem az lenne, hogy ugye három hét van egy levélbe. (yasminelle). Van benne "három vasárnap" Mind a három vasárnap után különböző hétfőre ugrik a nyíl. Ezek szerint nekem mindig ugyan azon a vasárnapon kell megkezdenem a következő levélnél mint most, vagy akármelyik vasárnapnál megkezdhetem? Remélem tetszik érteni a kérdésemet.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Kedves Hölgyem!

        Így már értem a kérdést, legközelebb egyszerűbb, ha bemásolja a korábbi kérdését, és akkor látom egyben az egészet.

        A Qlaira egy nagyon új, teljesen korszerű hatóanyagú gyógyszer, de a Yasminelle is jó választás lesz, meglátja, szeretni fogja. Így utólag nem volt szükséges a váltás, de ha drága, és még nehezen volt elárhető, akkor értem a döntést.

        Azt egyébként jó tudnia, hogy minden fogamzásgátló mellett a szünetben (vagy a Qlaira esetében az utolsó sor végén) jelentkező vérzés sokkal kevesebb lesz, mint a normál menses volt, ez egy kedvező mellékhatás, örülni kell neki...

        A szedést jól gondolja, innen minden új csomagot vasárnap kell elkezdenie, erre való az, hogy rá van írva a nap, mert bár a Yasminelle mindig ugyanannyi dózisban tartalmazza a hatóanyagot, de így fogja tudni, hogy éppen melyik napon jár, és melyik nap kell, hogy már hiányozzon a csomagból. Tehát vasárnap kezdi, szombaton beveszi az utolsó szemet (21 nap után) és 7 nap szünet, majd vasárnap megint.

        Azt javaslom, hogy most a váltás első hete alatt legyen egy hétig kiegészítő védekezés. Ez lehet óvszer, vagy a korábban említett Pharmatex hüvelykrém, ami helyi védkezési módszer, gyógyszertárakban lehet kapni. Ha hagyott szünetet a Qlaira után, akkor 2 hétig legyen plusz védekezés. Ne izguljon egyébként, nem lesz semmi baj a váltásokból, szépen rendeződik a vérzés majd, csak adjon 3 ciklust a teljes hatásnak, hogy beálljon, ennyi idő alatt látja meg igazán, hogy beválik-e a gyógyszer. Csak türelem. :)

         



        Kérdés: 2010-05-10 08:31:31; Megválaszolva: 2010. május 10., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: