• Tri-Regol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy 20 éves lány vagyok és fél éve szedem már a Novynette nevű fogamzásgátló tablettát. Eddig semmi panaszom nem volt erre a készítményre, de most a vizsgaidőszak előtt áttöréses vérzés jelentkezett. Több helyen is olvastam, hogy ezt okozhatja akár a stressz is, de a biztonság kedvéért elmentem egy nőgyógyászhoz ( nem ahhoz, aki eredetileg felírta nekem a Novynette-t) és ő javasolta, hogy mindenféleképpen váltsak erről a gyógyszerről, azzal is indokolva ezt, hogy ő biztosan nem a Novynette-t írta volna fel a számomra (viszonylag karcsú alkatú vagyok, és az állítása szerint ez a készítmény inkább a teltebb nőknél alkalmazható jól).Ezért ő a Tri-Regol tablettát írta fel nekem, amiről tudom h nem egy hanem 3 fázisú, nagyobb hormontartalmú és talán idősebb gyógyszer is mint a Novynette. Így nem fog-e ez a váltás nagy gondot okozni nekem??                                            Jankamanka

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pecsételő vérzés témában

        Kedves Jankamanka!

        Ha eddig bevált a Novynette, akkor nem szükséges egyszeri pecsételés miatt váltani. Időnként előfordul, akár egy vizsgaidőszak miatt, hogy rendellenes vérzés jelentkezik, ettől nem kell megijedni. Ha rendszeresen van pecsételés, akkor kell váltani, mindenesetre nem az alapján kell gyógyszert adni, hogy valaki karcsú, vagy sem, mert vannak olyan sovány lányok, akik a Novynette-től híznak. A Tri-regol egy jó gyógyszer, de kicsit magasabb a hormontartalma, inkább másikat lehetne megpróbálni, ha több hónapig van pecsételés.

         



        Kérdés: 2010-05-11 17:48:43; Megválaszolva: 2010. május 11., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: