• Triodena abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő

        lassan 10 éve (19 éves korom óta) szedem a Triodena nevű fogamzásgátlót.

        a kezdeti 2-3 kiló súlygyarapodáson kívül csak jó tapasztalatom van. a menstruációm viszont tabletta mellett szinte észrevehetetlen, max. 2 napig tart, mindenféle fájdalom nélkül. Most, hogy egyedülálló lettem, gondolkodom azon,h abbahagyom, mert sok helyen olvastam, hogy nem árt szünetet tartani, és most ideális lenne. azonban elijesztenek a negatív levelek az ababhagyási utáni tünetekkel.

        kérem, adjon tanácsot, mit tegyek. szabad egyáltalán hiertelen, egyik napról a másikra abbahagynom? cukros vagyok (inzulinos, egyes típus) + glutén és laktózintolarenciám van 2 hónapja.

         

        köszönettel várom válaszát.

        királylány1981

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló abbahagyása témában

        Kedves Királylány!

        A folyamatos tablettaszedésnek valóban az értelme a fogamzásgátló hatás. Nyugodtan abba lehet hagyni, a legtöbb nő teljesen panaszmentes, amikor a gyógyszert abbahagyja. Átmenetileg persze előfordulhat, hogy pl. az arcbőr pattanásos lesz, a menses kimarad, nem rendszeres, de idővel, szükség esetén gyógyszeres segítséggel rendeződik. Ne izguljon, nem olyan nagy dolog, mint amennyire fél ettől. Ha úgy gondolja, hogy kilátás van új kapcsolatra, akkor inkább ne hagyja abba, néhány hónapos szünetnek nincs értelme.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-10 09:39:14; Megválaszolva: 2010. május 10., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: