• Tisztelt Doktornő/úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom születése óta az Azalia nevű fogamzásgátlót szedem. Folyamatosan szoptatok még most is. NEmsokára szeretnénk kistestvért és az lenne a kérdésem, hogy az Azalia esetén kell-e várni, amíg kiürül a szervezetből és addig óvszerrel védekezni vagy nem? Mennyi idő alatt ürül ki? Egyáltalán árthat a magzatnak, ha az abbahagyás után azonnal megfogan?

        Köszönettel:

        Melinda

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló abbahagyása témában

        Kedves Melinda!

        Mikor szült? Csak mert ezt nem írta le. A lényeg, hogy azért legalább egy év teljen el a két terhesség között, de a másfél év az ideális, hogy a szervezete felkészülhessen a következő terhességre. A szoptatást a terhesség előtt abba kell hagyni, és a fogamzásgáltó után 1-2 ciklust várjon, ezt követően bátran próbálkozzanak.

         


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-05-06 21:30:57; Megválaszolva: 2010. május 06., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: