• Nuvaring-Hüvelygyűrű

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!
        Hüvelygyűrűt használok, Hétfőn délelőtt 10-kor rakom fel illetve 3 hét után veszem ki.
        Az lenne a kérdésem, ha tavasszal átállítják az órákat, akkor nekem is egy órával később kell behelyeznem,vagy ugyanúgy 10 órakor  ?
        Még az lenne a kérdésem,hogy olvastam,hogy az orbáncfű esetleg csökkentheti a hatékonyságát, lehet még olyan gyógynövény vagy bármi más, ami csökkentheti ?
        Illetve, ugy tudom hogy a hormonális fogamzásgátlók, a peteérést gátolják, ennek ellenére bekövetkezhet a peteérés ? Ha igen akkor a menszes utáni 12-14. napon ?
        Válaszát előre is köszönöm !

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, hüvelygyűrű témában

        Kedves Hölgyem!

        Az óraátállítás miatti egy órás csúszás nem jelent semmi, teljesen mindegy, hogy mikor kerül felhelyezésre a gyűrű. Az orbáncfű valóban csökkenti a hatást, és jellegzetesen még az antibiotikumok is, de mindig, ha új gyógyszert, vagy gyógynövényes készítményt kap, kérdezzen utána, olyan sokféle hatóanyag, és gyógynövény van, nem tudok Önnek mindent felsorolni sajnos.

        A peteérés rendszeresen haszált hormontartalmú fogamzásgátló mellett nem lesz, de mivel 100 %-os megoldás egyszerűen nem létezik, így teherbe is lehet esni, persze ennek szinte 0 % az esélye. Ha esetleg valami hiba csúszna a rendszerbe, akkor nem lehet tudni, hogy mikor következik be peteérés, de ez inkább szokott megtörténni, ha valaki össze-vissza szedi a gyógyszert, vagy a hüvelygyűrű esetében késve kerül felhelyezésre vagy egyéb gyógyszer miatt csökken a hatás.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-01-28 12:37:09; Megválaszolva: 2010. január 28., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék,hogy mitőehetséges az,hogy még lenne 2 db tablettám a fogamzásgátló tablettáimból,de mégis beindult a menstruációm. Mistral fogamzásgátló tablettát szedek.Köszönöm a választ!
        Üdvözlöm Doktor Úr! Az utolsó menzeszem első napja november 26.-a december 2. az utolsó napja. A férjemmel december 5.- én és 7. én védekezés nélkül voltunk együtt. 11. én a nőgyógyászom felírt esemény utáni tablettát Rigesoft- ot....
        Tisztelt Dr. Tekse István! Öt évig szedtem fogamzásgátló tablettát (yasminelle). Két hónapot szüneteltettem, majd két hónapja elkezdtem újra szedni. Sajnos a 18. szemet elfelejtettem bevenni, másnap pótoltam, amikor eszembe jutott. Ezt...
        Üdvözlöm. A kérdésem a gesztagém fogamzásgátlókra vonatkozik. Jangee gyógyszert szedtem eddig, de migrénes fejfájásom miatt abba hagytam. Elmentem orvoshoz , aki pharmatexet javasolta, utàna olvastam de én nem szeretnék ezzel kockáztatni....
        Tisztelt Doktor Úr! A barátom Normix nevű antibiotikumból szedett be 5 darabot a múlt héten. A használati utasításban olvastam,hogy ez a típusú antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását. Ezt sajnos csak azután olvastam el miután...