• Védekezési eszköz (kevés vérzés)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már sokadjára írok (mindig más-más kérdéseket teszek fel). Az lenne még a kérdésem, hogyha a fogamzásgátló eszközt menses idejében kell feltetetni. Az nem okoz-e gondot a nőgyógyásznak, ha kevés a vérzésem? Mert igaz 5-6napig tart. De talán az első nap, amikor kicsit többet vérzek, onnantól csak "foltozok". S még v.mi... Én most rá álltam arra, hogy tampont, is s betétet is használok, felváltva. (Minden nap 1 betét, s utána 1 tampon, [esetleg naponta 2 tampont is elhasználok.])! Visznot hál 'Istennek kevés a vérzésem. Így soha nem telik meg se a tampon, se a betét. (Tampont 3-4óránként cserélek)! Kicsit sokallom a 6-8óránkénti cserét... :-/ Szóval nem várom meg míg megtelik teljesen (mert akkor nagyon sok ideig van bent)! S nem szeretném, ha megbetegednék (TSS-t el kapnám) emiatt! - estére is már a betétre váltottam - Még egy betétet is úgy dobok ki (4-5óra múlva), hogy éppen csak egy kis folt van (úgy kb. negyedig)! A legkissebb "cseppes" betétet használom. Így úgy érzem, számomra nincs az a betét, ami nekem jó (megtelne teljesen)! S dobhatom ki az alig használt betétet. - ezt már csak úgy le írtam... - Normális-e (?) így 19évesen, hogy kevés a mensesem (amit előzőekben leírtam...) Tudom, nincs egyforma nő... Köszönettel: ANETT

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, méhen belüli eszköz témában

        Kedves Anett!

        Semmi baj, hogy nincs sok vérzés, szerencsés alkat. :) Inkább tampont így ne használjon, mert a hüvely nagyon kiszáradhat, és több irritációt okozhat. Persze, ha már hónapok, évek óta így használja, és nincs panasz, akkor nyugodtan.

        A méhen belüli eszközt azért a menses alatt kell felhelyezni, mert ilyenkor a nyakcsatorna kicsit tágabb, mint egyébként. Azért a menses végére hívják a nőket a felhelyezésre, mert ekkor kevesebb a vérzés, de a nyakcsdatorna még elég tágas. Így a vérzés miatt egyáltalán nem kell aggódnia.

        Írjon csak bátran, ha másik kérdés is felmerül, ha tudunk, akkor segítünk.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-11 11:24:31; Megválaszolva: 2009. december 11., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor ur . Fogamzas gatlot szedek 6 honapja , es mist kimaradt a megvonasos verzes , illetve nagyon enyhe , leheletnyi barnazas volt . Csinaltam terhessegi tesztet mely allitolag 99% pontossagu mar a menzesz elmaradasanak elso napjatol , en a 4....
        Kedves Dr. Kezdem az elejèn leirok minden olyan dolgot ami úgy gondolom számithat vagy befolyásolja a dolgot! 25 èves vagyok rendszertelen menstrúációval, magas vèrnyomással, 2-es tipusú cukorbetegsèggel, pár kg súly felesleggel, petefèszek...
        Tisztelt Dokto Úr/Doktornő, Kb. 4 éve használom a corenelle fogamzásgátló tablettát, eddig semmilyen problémát nem észleltem a gyógyszer szedése során, a menstruációm mindig pontos volt. A héten elfelejtettem bevenni a 7. tablettát, amit...
        Tisztelt Doktorúr/-nő! Pánikbetegségem miatt antidepresszánst szedek (Paretin), mellég pedig Xanaxot. Fogamzásgátlót 3 éve szedek (Symicia). A pszichiáterem azt mondta, semelyik nincsen hatással a Symiciára, nyugodtan szedhetem őket együtt....
        Tisztelt Dr. Úr! Barátnőm orálisan kielégített, lenyelte, majd mivel menstruált, kiment rá 5 percre tampont cserélni és benyálazott ujjal tette fel magának. Arra gondoltam, hogy a szájában maradhatott sperma, és miután benyálazta az ujját,...
        Kedves Doktor Úr/Nő! A 3. héten elfelejtettem bevenni az első tablettát és csak kedden vettem be a hétfőit együtt a keddivel, szombaton (tegnap) fogyott el a levél. Ezután mindig szerdán szokott megjönni és most ma vasárnap már kezd megjönni...