• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena


        Dr. Zsirai László
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Más okból kifolyólag (nem nőgyógyászati okból) voltam egy alhasi ultrahangon, ahol ezt is leírták: "Az uterus helyzete, alakja és szerkezete szabályos, méretei: 75x40x45mm. Az endometrium jelenleg 3,5 mm-es. A bal ovarium 32...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Aggódva fordulok Önhöz. Okt. 7.-én (kedden), a ciklusom első napján vettem be Corenelle (3mg/0,02mg) tablettát. Aznap és másnap is szedtem a görcseimre Apranaxot (550mg). Majd a hatodik napon, amikor már csak...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Múlt hónapban kezdtem el használni a nuvaring hüvelygyűrűt , és az egy hét gyűrűmentes időszak után felhelyeztem a 2. hüvelygyűrűt és 13 órával később volt együttlétem a párommal , és elment bennem ,...
        Jó napot! Az lenne a problémám, hogy 3 hónappal ezelőtt dienille nevű gyógyszerről váltottam lindynette 30-ra. De mióta a lindynette fogamzásgátlót szedem, azóta folyamatosan hullik a hajam, pedig előtte sose volt ilyen problémám. Az lenne...
        Párommal fogamzásgátló gyűrűs módszert alkalmazunk. Kérdésem annyi lenne, hogy a gyűrű kivétel órája előtt mennyi idővel lehet utoljára biztonsággal együttlétet elkövetni? Ugye van ez a tétel, ha jól vettem ki, miszerint pár óra alatt...
        Olyan problémával fordulok Önhöz hogy, a Nuvaring hüvelygyűrű 1hetes szünete után felhelyeztem az új gyűrűt és rá kb.egy órára együtt voltam a barátommal. Nem használtunk kiegészítő védekezést, de a barátom nem élvezett el. Így...
        Udvozlom! Kerdesem lenne, szedhetnek-e fogamzasgatlo gyogyszert korabban rakos, Non Hodkin limfoma daganatos betegseg, amit Kemoterapiaval sikeresen kezeltek 1999-ben, es azota tunetmentes. Semmilyen gyogyszert nem szedek. Koszonom a valaszat
        Lassan 2 éve szedem a Symicia fogamzásgátó tablettát,elmult a mensesem és elkeztem egy új levelet de a második napot elfelejtetem be venni a megszokot időben,de amint eszembe jutott be vettem csak el telt 12 óra.Mennyi az esélye hog terhess lehetek?
        Hormonális problémák miatt nem tudtam eddig teherbe esni. Használhatok-e hüvelygyűrűt, mint fogamzásgátló eszközt, ha később még szeretnék gyereket? Illetve mennyire biztonságos ez a módszer, ha jelenleg még nem szeretnék terhes lenni?
        Tiszteletem! Barátnőm a menstruáció első napján kezdte el szedni a Triodena gyógyszert. A papíron az áll h rögtön hat és csak biztosításként érdeklődőm hogy Önök szerint szakmai szemmel is így van-e? 5 napja szedi.
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy ha a menstruációm 5.napján kezdtem el Yadine fogamzásgátló tablettát szedni, akkor az mennyi idő elteltével jelent védettséget? Köszönöm válaszát!
        4 hónapja szedem a tri-regol fogamzásgátló tablettát.Korábban is ezt szedtem.Elkövetem egy hibát, megpróbáltam elcsúsztatni a menszesz idejét, sajnos rossz módot választottam.Bevettem egy havi levelet, és nem hagytam ki a 7 napos szünetet,...
        kérdésem az lenne goldlily spirál van fent 2010.december óta amit hamarosan le kel venni. és 2-3 hónapig szünet.addig mért nem lehetne szednem pl a tri-regol gyógyszert?vagy ártanék e azzal arra a pár honnapra ha lehetne levétel előtt egy...
        Jó estét! Iamna foganzásgátlót szedek egy éve,de most tudatosult csak bennem hogy helytelenül szedem.Az utolsó tabletta beszedése után mindig pontosan a negyedik napon megjön a menseszem és ezen a napon kezdem el szedni a következő...
        Kedves Dr. Úr/Dr. Nő! Yasminell fogamzásgátló tablettát szedek. A levél végén és a gyógyszermentes szünet első két napjában cifloxin antibiotikumot szedtem. A menstruációm rendesen jelentkezett. Az utolsó antibiotikus bevétele óta eltelt...
        Tisztelt Webdoki, Kérdésem a következö, az erdomedol kapszula ami a hurutos köhögésemre adtak befolyásolja a milligest fogamzásgátló hatását? Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelt D.r.úr/nő! Yasminelle fogamzásgátlót kezdtem el szedni,követve a használati utasítást a menstruációm első napján kezdtem.Majd 6 nap múlva ugyan óvszerrel védekeztünk,ami szétszakadt.Van e esélye annak,hogy esetleg teherbe...
        Tisztelt Doktor Úr ! Azzal a kérdesemmel fordulok önhöz hogy 4 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát a Yasminellát.És szeretnék szedni a hajam erősítésére a Revalid hajkapszulát.És szeretném tudni hogy a 2 nem-e befolyásolja...
        1-2 éve szedtem fogamzasgátlót, de egy időre abbahagytam, most újból elkezdtem szedni, és az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után hat, mivel most mikor újból elkezdtem szedni, pont antibiotikumot kellett szednem.Elvileg 7 nap utan hatna, de igy...
        Jó napot kívánok! Én egy 22 éves lány vagyok. Múltkor a nőgyógyászom a Gestomix 20 helyett, Azaliát írt fel. Ez egy 28 napos tabletta,azt tudom,hogy szünet nélkül kell szedni. Az érdekelne,hogy hányadik napon várható majd...