• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Egyelőre elviekben érdekelne, hogy 45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni. Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, prögök, nem zavaró. Ha nem javalott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás?? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket. Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Andrea  

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Kedves Andrea!

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena


        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Zsirai László
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr! Orvos ajánlásával elkezdtem szedni a Lindinette20 tablettát,melytől egész hónapon keresztül enyhe vérzésem volt,szeretnék áttérni a regulon tablettára,most a 4. gyogyszermentes nap megy,de már megy a menzeszem.Haggyak ki egy...
        Fogamzásgátlót szedek mar majdnem fél eve, hét napos szünetet tartottam es csütörtökön kellett volna ujra elkezdeni szedni. Sajnos elfelejtettem bevenni es a párommal csütörtökön szeretkeztünk es bennem élvezett el. Másnap eszembe jutott es...
        Volina fogamzasgatlot irt fel az orvos. azt mondta ne az elso naptol kezdjem el szedni, hanem amikor mar gyengul a verzes. azt mondta az orvos, hogz 2 het utan nyujt vedelmet. Ez lehetseges? Tobb helyen is lattam, hogy 1 honapot irnak.
        Tisztelt doktor úr! 4 napja használok hüvelygyűrűt, de a 2. napon estére erősen begörcsölt a hasam alja, fájt a vesém, derekam. Igaz, eddig is minden hónapban fájdalmas volt a menstruációm, ám amikor a gyűrűt eltávolítottam, a fájdalom...
        Szép napot! A kérdésem az lenne hogy magasvérnyomással kezelnek. Szedem a Vidonorm 8/10 illetve a Lapiden 1.5 gyógyszereket. Azt szeretném megkérdezni hogy van-e olyan fogamzásgátló gyógyszer amit én is szedhetnék ezen gyógyszerek mellett. Az...
        Tisztelt Szakértő! Fogamzásgátló szedésével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Lindynette 20 tablettát szedek, de véletlenül 4 nappal tobább szedtem, mint kellett volna. Nem akartam elcsúsztatni a ciklusom, teljesen véletlenül történt. Mi...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónapja szedem az Azalia fogamzásgátló tablettát. Ahogy elkezdtem egy hét után jelentkezett is a menstruációm,teljesen normális volt....
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Nyaralás alatt sajnos elhagytam egy fél levél fogamzásgátló gyógyszerem és új levelet kellett kezdenem. Tegnap már nem kellett volna bevennem gyógyszert, de elfelejtettem és bevettem egy tablettát. Hagyjam most abba vagy...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Hetedik éve szedem a Yadine fogamzásgátlót. Augusztusban azonban pont a külföldi nyaralásunk első napján fog megjönni a menstruációm (bármennyire is szerettem volna más időpontban menni, társaság miatt ez...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy éve szedek fogamzásgátló tablettát (Velgyn), a menstruációm mindig az utolsó gyógyszer mentes napon jelentkezik csak. Szükséges az orvosi vizsgálat vagy ez nem utal problémára? Előre is köszönöm válaszát!
        Tisztelt Doktor Nő/ Űr! Kérdésem a következő lenne. Mivel fogamzásgátló tablettát nem szedhetek, az epilepsziámra szedett gyógyszerek miatt, ezért azt szeretném tudni, hogy a fogamzásgátló hüvelykúpok mennyire biztonságosak? Melyiket...
        Egy éve szedem a Deciora nevű fogamzásgátló gyógyszert, eddig semmi problémával. Azonban most elfelejtettem bevenni egy tablettát, szóval nem hagytam szünetet, így a vérzésem elmaradt.Pont úgy volt kiszámolva a fogamzásgátló, hogy a...
        Tisztelt Doktor úr! Több éve szedek fogamzásgátlót, eddig nem volt semmilyen panaszom rá,megfelelő védelmet is nyújt. Legutóbbi ciklusom júl5-8/9ig tartott. Mint a gyógyszertől mindig, most is időben jött meg. Körülbelül két napja...
        Mericilon tabletta mellett 6 nappal korábban megjött. Nem volt olyan erős a vérzés, mint máskor. Végigszedtem a levelet, de mire a végére értem el is múlt. Most akkor kellene mától szünetet tartanom, vagy szedjem rögtön a következő...
        Tisztelt Doktor! Hogyan lehet módosítani a megvonásos vérzés időpontját (előre hozás)? A tájékoztatóm nem ír róla. Egyfázisú gyógyszer, 4 éve szedem. Akiket megkérdeztem, mást mondtak mindannyian. Volt aki azt mondta, hogy annyival...
        Másfél éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. A legutóbbi menstruációm pár napja múlt el, de csak barnás folymásom volt. A terhesség szinte kizárt, e hónapban más eszközökkel is védekeztünk. Nagyon aggódom, hogy valami komoly...
        Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem el hüvelygyűrűt használni. A menstruációm első napján fel is helyeztem, de utána elmúlt a vérzésem. Kezdjek el aggódni vagy okozhatja ezt a gyűrű hogy 1 napra lerövidült? Előre is köszönöm a válaszát....
        7 hónapja szedem a Zoely fogamzásgátlót, azóta a menstruációm teljesen kimarad. Előtte Nuvaringet használtam, akkor nem voltak ilyen problémáim. Nőgyógyászom szerint a vérzés kimaradás a Zoely mellett normális. Valóban igaza van, vagy...
        Tisztelt DR! Több mint 1 éve szedek fogamzásgátló (Belara) tablettát. Eddig nem is fordult elő ilyesmi, de legutóbb 3 napot késett a menstruációm (ez után is csak gyenge barnás pecsételés volt, és hamar elmúlott) több tesztet is csináltam,...
        Jonapot. Első honapja volt hogy szedtem a gestomix 20 fogamzásgátlót. Most vagyok a 7 napos szunet 5-ik napján. Hétfőn jott meg barnasan majd Erősödött rendes piros volt viszont mara alig van. Egyebkent menzesz első napján vettem be, es nem...