• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Egyelőre elviekben érdekelne, hogy 45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni. Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, prögök, nem zavaró. Ha nem javalott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás?? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket. Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Andrea  

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Kedves Andrea!

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena


        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Zsirai László
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Olyan kérdésem kérdésünk volna hogy barátnőm most szerdán fogja felrakni a második Nuvaringet és az első felhelyezése óta folyamatosan vérzik erősen napi szinten és hogy ilyen esetben mi a teendő vagy ez el fog múlni ? vagy forduljunk...
        Tisztelt Doktor úr/nő! A mai napon a háziorvosom a Normix 200mg antibiotikumot írta fel hasmenéses panaszaimra. Emellett, már az évek óta bevált Volina 3mg/0,03mg fogamzásgátlót szedek. Érdeklődni szeretnék, hogy a Normix hatással van-e rá,...
        Kedves Doktor Úr! Abba szeretném hagyni a Lindinette 20 fogamzásgátló szedését. 1 hete szedem leállhatok e most azonnal vagy meg kell várnom az egész levél beszedését. 3 éve szedem és folyamatosan hízok tőle.Annak idején nem volt vérvétel...
        Kedves Doktornő / Doktor Úr, sajnálatos módon a fogamzásgátló tablettát (Symicia) feledékenységből egy nappal korábban vettem be, szerda helyett kedd este. Azt szeretném tudni, hogy szükséges-e még egy tablettát bevennem egy másik...
        Tisztelt Doktornő / Doktorúr! A problémám a következő: Több mint egy éve szedek Dienille fogamzásgátló tablettát, mellyel gondom eddig nem volt. A gyógyszert mindig este 8kor veszem be, kedden tartottam a 11.szemnél, ám a bevételt követően...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Több mint 1 éve szedem folyamatosan a fogamzásgátlót, de most az utolsó levél szedése közben véreztem (Még 1 heti adag volt hátra, de csak nagyon kis mennyiségü vérzés volt), és sokszor fáj a hasam. Az lenne a...
        Rezia nevü fogamzásgátlót szedek, minden nap délután 5-6 óra fele. Reggelente iszok citromfű teát, illetve alkalmanként zöld teát. Szedem vashiányra a Maltofer fol rágótablettát. Még a délelőtt folyamán szedem az Esomeprazol nevű...
        Fél éve szedem a belara fogamzásgátló tablettát még 5db gyógyszerem van hátra de elkezdtem vérezni mint ha menstruálnék nem sok van de vérzek folyamatosan .Kérdésem ilyenkor be kell-e venni a többi tablettát vagy most várni 7 napot?a...
        Tisztelt doktor! Az utolsó menstruációm márc. 23-tól 30-ig tartott. 1-én történt a "baleset" és másnap már be is vettem az esemény utáni tablettát(ez volt ugye árilis 2-án). Aztán április 7-én elkezdtem vérezni, de csak úgy imitt amott...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Lassan 4 éve szedek folyamatosan fogamzásgátlót, jelenleg tartok a negyedik fajtánál mert igazán az egyik se felelt meg. Szeretném abbahagyni szedésüket. Jelenleg Lindynette 20-at szedek és szombaton fogyott el a...
        Kedves Doktor!Lindynette fogamzásgátlót szedek már kb.8 éve, Németországban dolgozom ezért nem tudom otthon feliratni többet, itt viszont elmentem orvoshoz és a Belinda AL fogamzásgátlót írt fel, azt mondta a hatóanyag ugyanaz, nyugodtan...
        Az történt, hogy tegnap lefeküdtünk a barátnőmmel, és kiszakadt az óvszer. Előváladék vagy egy kevés sperma lehetett a gumiban. Mikor éreztem hogy elszakadt a gumi, egyből kihúztam. (kb. 5 másodpercig volt bent még miután elszakadt). A...
        Tisztelt Doktor úr/ nő! Az lenne a kérdésem, hogy milyen fogamzásgátlást ajánlana számomra az alábbiak alapján. Magas a vérnyomásom, és a vércukrom is,szívritmus zavarom is van.Persze túlsúlyos is vagyok. Mostanában már az államon egyre...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Azzal a problémával kerestem fel önt,hogy tanácsot kérjek,ahogyan már a címben is leírtam a fogamzásgátló és a nyugtató tea hatásáról. Moatanában sajnos összejöttek a gondok,és a gyógyszertárban vettem ezt a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2012. nyarán elkezdtem szedni a symicia nevű fogamzásgátlót, tavaly márciusban abbahagytam. Idén márciusban ujra elkezdtem szedni a symicia nevű fogamzásgátlót és azota pecsételő vérzésem van!(kb. 1 hónapja) Amikor...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy a Rubophen lázcsillapító tabletta, valamint a Chinacisalis tabletta befolyásolja-e a Corenelle 3mg/0,02mg fogamzásgátló tabletta hatását? 2014.03.20-án kezdődött betegségem, amire 03.28-ig...
        18éves lány vagyok, 1éve szedek Triregol fogamzás gátlót, de ebben a hónapban hétfőn vettem be a menstruációs ciklus utáni első tablettát, majd kedden és szerdán elfelejtettem bevenni a szemeket, és közben nemi aktus is történt. Ma reggel,...
        Tisztelt Doktor/Doktornő, az a gondom, hogy 2 hónappal ezelött kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni (lamnát) és az első levél végén orvosi tanácsra 1,5 tablettát szedtem naponta. Így 21 nap helyett 19 nap alatt fejeztem be a levelet és...
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, és eddig mindig rendszeresen volt menstruációm a kellő időben. Most azonban a ciklusom 18. napján kezdődött. Tehát kb...
        Jónapot kívánok! 19 éves vagyok és pár nappal több mint 1 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. Nemrég volt az első 7 napos tablettaszünetem. A tabletta neve: Corenelle. Ezelőtt még soha nem szedtem fogamzásgátlót. Eddig is voltak...