• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dokr úr! Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e Jaydess spirál felhelyezése után 3 héttel is az, hogy 1-2 naponta fáj, görcsöl a hasam? A jelzőszálat ellenőriztem és a helyén van. A vérzésem nem erős, tisztasági betét elég...
        Egy hónapja kezdtem el szedni a lindynette 20at, ebben a hónapban még biztosra akartunk menni úgyhogy óvszert is használtunk. A gyógyszer úgy működött ahogy kell, a 21. tabletta után 1-2 napra megjött a megvonásos vérzésem, viszont a 7 nap...
        Sajnos kiskorom óta nem bírok gyógyszert lenyelni méretétől függetlenül. A kérdésem az lenne, hogy befolyásolja a hatását a fogamzásgátlónak ha összetöröm? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt doltorúr/nő! Rendszeresen szedek fogamzasgatlo tablettat minden este 8 orakor de egyik este 22:30 korul ment a hasam es utana bevettem megegyet potlaskent. Utana ejfel korul kozosultem parommal de nem ment el bennem( óvszer nélkül) tudom...
        Kedves Doktor Úr! Már egy éve szedem a Lindynett fogamzásgátlót és eddig mindig sikerült pontosan szednem. Sajnos a legutóbbi menstruációmat követően nem a megszokott napon(szombaton) kezdtem el az új levelet szedni, hanem 1 nappal korábban...
        Tisztelt Doktor Úr! Az idén kezdtem el fogamzásgátlót szedni, pontosabban a Symicia (3 mg/0,02mg)nevű tablettát. Az első doboz 3. levelénél tartok. Semmi mellékhatás nem lépett fel a legnagyobb örömömre, kivéve egy dolgot; a mellfájást....
        Kedves Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy gyógyszer szedése alatt miért jön meg a menstruációm? Kb. 1 éve jelentkezett ez nálam. Gyógyszer váltás történt, de helyzet nem változott.Yasminelle lett leváltva dienillere...sokáig jó...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Évek óta Yasminelle fogamzásgátlót szedek, a nőgyógyászaim korábban nem javasolták a véralvadás vizsgálatát. Én most úgy gondoltam, hogy mégis szeretném tudni, hogy fennáll-e a trombózis veszélye. A...
        Tisztelt Dr. Úr! A nőgyógyászaton felírták nekem a Depo Provera injekciós fogamzásgátlót. Az orvossal hiányosan konzultálva segítségre lenne szükségem. A tájékoztatóbanaz áll, hogy menstuáció 5. napján kell beadni. A problémám az,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy sajnos Trombophilia leiden mutatiom van, heterozygota, illetve még kivizsgálás folyamatban van pajzsmirigy alulműködésre és inzulin rezisztanciára... a trombophiliából kifolyólag...
        Tisztelt DoktorÚr/Asszony! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabblettám este 9 kor szedem (8.szemet vettem be este), de reggel 7 kor hasmenésem volt 2 szer. Mit tegyek? Kell kiegészítő fogamzásgátlás? És ha igen, akkor...
        Hétfőtöl szombatig antibiotikumot szedtem mert beteg voltam orvos irta fel.vasárnap megjött a menstruációm és bevettem a legelső fogamzásgátló tablettámat(most kezdtem el szedni).Úgy tudom ha az első napon veszem be azonnal védettséget ad...
        Smyciát szedtem majd a patikába Yasminellt kaptam..az első levél után rendesen megjött ( nem is kicsit ) most az 2 levèl után az 5. napon még mindig semmi nem jelentkezett. Miért lehet ez? KÖSZÖNÖM!
        Tisztelt Doktor Úr! Több éve szedem a Harmonet fogamzásgátló tablettát mindig időben veszem be. Pénteken viszont elfelejtettem bevenni csak másnap reggel jutott eszembe,azonnal pótoltam; viszont több mint 12 óra telt el és a párommal is...
        Lassan a 7. szem fogamzasgatlo tablettamhoz erek, amit egyebkent rosszkor vettem be mert azt hittem menstrualok kozbe ver nem jott masnapra, csak a barnas folyas. Azota szedem, viszont nem tudom hogy meg fog-e egyaltalan jonni, vagy mar nem is jon meg?...
        16 éves vagyok és nemrég (tegnap) szeretkeztem először.A szeretkezés igazából túlzás ilyen értelemben, mert a szüzességemet bár most vesztettem el, de annyira fájdalmas volt, hogy rövid idő után abbahagytuk, viszont nem használtunk gumit...
        Jó Napot kívánok! Fogamzásgátlót szedek 3éve (Jangee) és most a gyógyszerszünetben nem volt vérzésem "csak" barnáztam. Kérdésem az lenne h lehetek e terhes? Tesztet ma vettem,holnap reggel csinálom meg! Válaszát előre is...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném öntől megkérdezni, hogy folytathatom-e a Mirabella 20mg gyógyszer szedését anélkül, hogy nőgyógyászhoz kell mennem ? Válaszát előre is köszönöm! H.
        Taisa fogamzásgátló tablettát szedek és emellett most 1 hétig (homloküreggyulladás miatt) Augmentin duo antibiotikumot kell szednem. Sok helyen azt olvastam, hogy az antibiotikum gyengítheti a fogamzásgátló tabletta hatását. Ennek van valóság...
        Tisztelt Doktor Úr! Negyedik hónapja szedek Lindynette 75/20 fogamzásgátlót, soha egy sem maradt ki, most mégis elfelejtettem. 4. hónap utolsó heténél vagyok, a mait beszedtem, a holnapi az utolsó szem, de csütörtökön- három nappal ezelőtt...