• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lassan a 7. szem fogamzasgatlo tablettamhoz erek, amit egyebkent rosszkor vettem be mert azt hittem menstrualok kozbe ver nem jott masnapra, csak a barnas folyas. Azota szedem, viszont nem tudom hogy meg fog-e egyaltalan jonni, vagy mar nem is jon meg?...
        16 éves vagyok és nemrég (tegnap) szeretkeztem először.A szeretkezés igazából túlzás ilyen értelemben, mert a szüzességemet bár most vesztettem el, de annyira fájdalmas volt, hogy rövid idő után abbahagytuk, viszont nem használtunk gumit...
        Jó Napot kívánok! Fogamzásgátlót szedek 3éve (Jangee) és most a gyógyszerszünetben nem volt vérzésem "csak" barnáztam. Kérdésem az lenne h lehetek e terhes? Tesztet ma vettem,holnap reggel csinálom meg! Válaszát előre is...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném öntől megkérdezni, hogy folytathatom-e a Mirabella 20mg gyógyszer szedését anélkül, hogy nőgyógyászhoz kell mennem ? Válaszát előre is köszönöm! H.
        Taisa fogamzásgátló tablettát szedek és emellett most 1 hétig (homloküreggyulladás miatt) Augmentin duo antibiotikumot kell szednem. Sok helyen azt olvastam, hogy az antibiotikum gyengítheti a fogamzásgátló tabletta hatását. Ennek van valóság...
        Tisztelt Doktor Úr! Negyedik hónapja szedek Lindynette 75/20 fogamzásgátlót, soha egy sem maradt ki, most mégis elfelejtettem. 4. hónap utolsó heténél vagyok, a mait beszedtem, a holnapi az utolsó szem, de csütörtökön- három nappal ezelőtt...
        Kivaltottam a fogamzasgatlom amit az orvos ajanlott, tegnap elott delutan barnas veres folyasom volt azt hittem megjott mert ezelott sose volt ket menstruacio kozott folyas vagy barnazas. Gyorsan be is vettem a fogamzasgatlot ahogy az orvos mondta hogy elso...
        Tisztelt Doktor úr! Nem rég váltottam másik fogamzásgátló gyógyszerre. Eddig lindynette 20-at szedtem, majd január 4-től reziát kezdtem el. A lindynette után kihagytam egy hetet, és a 8. napon kezdtem el szedni a reziát. Úgy olvastam, hogy az...
        Márciusban lesz 1 éve, hogy szedem a Taisa fogamzásgátlót. Viszont szeretnék táplálék kiegészitőket fogyasztani. Egyedül a görögszéna magnál láttam, hogy tartalmaz hormont, és az érdekelne, hogy kiütheti e a fogamzásgátlót vagy esetleg...
        Jó napot! 26.án jött meg és ma 30.án le fektetünk viszont gumival védekeztünk de kiszakadt amit nem észleltünk igy párom el élvezett. Miután ki vette észre vettük azonnal ki mostam magam forro vízzel. Miután ez meg történt rá fél óra...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Velgyn fogazmásgátlót szedek, de elkaptam egy hányós/hasmenős vírust. Így a 2. hét utolsó szeme valószínűleg nem szívódhatott fel, mert kb 2 órával bevétele után valamint egész nap hasmenésem volt. Másnap...
        Tisztelt Doktor úr! Az első fogamzásgátló tablettámat 19 évesen kaptam, melyet 4 napnál tovább képtelen voltam szedni annyira rosszul voltam tőle (szédülés, szapora, zavaros szívverés) így akkor felhagytam vele. Azóta sem próbáltam...
        Tisztelt Doktor úr! Az aktus után körülbelül 20óra múlva beszedte a barátnőm tablettát, de nem vérzet ez lehetséges? Köszönöm
        Kedves Doktor Úr! Remélem tud nekem segíteni. 4 hónapja kiderült, hogy laktózintoleranciám van és nem szedhetek fogamzásgátló tablettát. Előtte egy évig szedtem Lindynette-t, amitől egyébként 12 kilót híztam. Előtte petefészek-cisztám...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 Évig szedtem a tri-regol fogamzásgátlót, legutóbbi rákszürésemkor a doktorom azt tanácsolta h térjek át a velgynre mert a triregol már régi. Tanéácsát követve beszedtem az utolsó triregolt meg vártam az 1 hét...
        Azt szeretnék meg kérdezni hogy sumamed 250 mg kemenykapszulat szedtem es erdekelne hogy mennyiben befolyásolja a Roxanelle fogamzásgátló hatását? Mert még mielőtt be szedtem volna végig a sumamedet a barátommal lefeküdtünk és hát el is ment,...
        Üdvözlöm Dr.!5 éve Novynette tablettát szedek.Nem volt vele semmi bajom.Friss házasok vagyunk, viszont egy ideje nagyon lecsökkent a szexuális vágyam és hüvelyi szárazságot tapasztaltam.Ezért arra gondoltam, hogy tablettát váltok, hátha...
        Tegnapi nap folyamán történt egy kis balesetünk szex közben a barátommal.ezzel nem is lenne baj mert eseményutáni tablettát vettem be a mai nap délután kb.4 körül.és most este ismét egy rossz gumiba botlottunk.mi a lehetőség?és mi lehet a...
        Tisztel Doktor Úr! 2 éve hiperpláziát állapítottak meg, erre depo provera injekciót kaptam. 3 hónap alatt rendbe jött, fr. Curet eredménye normális méhnyálkahártya lett. Viszont amig az injekció hatása el nem múlt folyamatosan és erősen...
        Üdvözletem! Sajnálatos módon elfelejtettem bevenni Dienille fogamzásgátló 2.hét utolsó előtti tablettáját, 24 és negyed óra múlt el, olvastam a betegtájékoztatóban, hogy mi a teendő, mivel már a 3.hetet súroltam, inkább aszerint...