• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/nő! Március 2-an, a menstruaciom elso napjan kezdtem el szedni a Mirabella nevű fogamzasgatlót. A 21. tabletta bevétele utáni napon reggel védekezés nelkul voltunk együtt a barátommal. A kérdésem az lenne, hogy a tabletta még...
        Tisztelt Doktor Úr! A párommal a ciklusom 10 napján voltam együtt és sajnos későn vettük észre, hogy az óvszer kiszakadt. Rá 16 órára vettem be az eseményutàni tablettát amitől 6napra rá a vártnál 12 nappal előbb véreztem, görcsöltem,...
        Tisztelt válaszoló. A Dienille nevű fogamzásgátló gyógyszert szedem. Tegnap ( a levél 6. Bogyóját) elfelejtettem bevenni, amit majd 24 óra elteltével a következő szem bevételével együtt pótoltam. A betegtájékoztatón fel van tűntetve,...
        Tisztelt Doktor nő/úr! Nemrég kezdtem el szedni a lyndinette nevű fogamzásgátlót, meg van 8 tabletta mire következne a 7napos szünet de 3 nappal ezelőtt eszre vettem barna maszatolást a bugyimom. Azonnal megkérdeztem egy barátnőm es közölte...
        Tisztelt Szakértő! Párom szombaton este 21:00-kor elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettáját, amit másnap reggel 10 körül tett meg, több mint 13 órás késéssel. A tablettát elméletileg 12 órán belül nem vészes pótolni, ha...
        Tisztelt Doktor Úr! Február 19.-én kezdtem el szedni a (Jangee 3milligramm/0,03 milligramm) fogamzásgátlót, a mentruációm első napján. Ezzel egy időben hasmenéses vírust kaptam el amire Normix nevű gyógyszert kaptam és egy hétig szedtem....
        Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni a számomra megfelelő fogamzásgátlás kiválasztásához. Félév Mistral szedés következtében januárban trombózisom lett, így a hormontartalmú módszerek kizártak. A gumióvszert szeretnénk a...
        Tisztelt Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy hogy kell abbahagyni a fogamzàsgàtló gyógyszert. Balarat szedek és most van a 7 gyogyszermentes nap. Simàn haggyam abba és ne kezdjem el szedni az új adagot? Köszönettel
        Tisztelt Dr.Úr!!Azt szeretném kérdezni,hogy 35 éves vagyok egy gyermekem van aki már 13 éves és nem szeretnék több gyermeket,hogy hurkot vagy spirált felrakják-e?Azért választanám ezt a formát mert már volt idő mikor kiírták a...
        Kedves Doktorúr! Volina fogamzásgátlót szedek, és az első héten a 6. szem tablettát több mint 12 órás késéssel vettem be. Előtte együtt voltunk a párommal. Mi a teendő azon kívül, hogy a következő 7 napban kiegészítő...
        Az lenne a kérdésem, hogy symicia fogamzásgátlóról váltok 4 hónap után ( folyamatos közti vérzés miatt) orvosom javaslatára Dienille-re. Orvosom azt mondta a 7 napos gyógyszer szünet után kezdjem az új gyogyszert, ezzel szemben a...
        Tisztelt Dr.Tekse István! 21 éves vagyok és olyan problémám van, hogy már lassan 1éve tapasztalom, hogy fogamzásgátló tabletta mellett elmarad illetve pecsételő vérzésnyi a menzeszem és ez zavar vissza jöttek a görcsölések is. Mit lehet...
        Kedves Doktorúr/Doktornő! Volina fogamzásgátlót szedek, és az első héten a 6. szem tablettát több mint 12 órás késéssel vettem be. Előtte együtt voltunk a párommal. Mi a teendő azon kívül, hogy a következő 7 napban kiegészítő...
        Tisztelt Doktor Ur! 17 éves vagyok 10 hónapja hogy szedem a symicia fogamzásgátlót de amióta elkezdtem (augusztusban) hullik a hajam. Eleinte csak kis mértékben vettem észre ezért nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mostanra már a...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Múlthéten vírusfertőzésem volt, erős hasmenéssel járt 3 napig. A VOLINA 3 mg/0,03 mg filmtablettát szedem, amikor hasmenésem volt, akkor a levél 2.heténél tartottam. Reggel 9 órakor szoktam bevenni a tablettákat,...
        1 éve Tri-Regol fogamzásgátló tablettát szedek. Az orvosom Diane 35 fogamzásgátló tablettát írt fel, melyet az ő tájékoztatása szerint, a 7 napos szünet után ezzel folytassam a korábbi gyógyszer helyett. Valóban meg kell-e tartanom a 7...
        Tisztelt Doktor úr, Yasminelle-t szedek fél éve. legutóbb sajnos többször később vettem be, mint ahogyan szoktam, emiatt váltani is fogok más fogamzásgátló módszerre. a 10. nap körül barna folyás jelentkezett. A gyógyszer szedése után 3...
        Tisztelt Doktor Úr! Adelle tablettát kezdtem el szedni az előírtaknak megfelelőn 2014 decemberében. December 29.-én múlt el a menzeszem 7 nap után, 30.-án voltam együtt az akkori Párommal utoljára (azóta nem voltam senkivel), majd 2015 január...
        Tisztelt Doktor úr! A második napon kezdtem meg a fogamzásgátló szedését(több mint fél éve kezdtem diane-val és most váltottam altforalle-re), tisztában vagyok vele, hogy ilyenkor az első ciklusban szükség van kiegészítő védekezésre is,...
        Tisztelt Doktornő! 20 éves vagyok 2 napja történt egy kis baleset. Elmentem nőgyógyászhoz, és kiírt nekem egy 72 órás eseményutánit, Bevettem pénteken este 6 óra felé, majd este átjött a barátom, nem bírt magával,lefeküdtünk, nem...