• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt hölgyem/uram! Tegnap kezdtem el a második doboz Jangee 3miligramm/0.02miligramm fogamzásgátló első levelét (a 7napos tablettamente nap után a 8.napon). A problémám az lenne, hogy tegnap evés után erő gyomorfájásom volt és...
        Jónapot! A Rezia nevű fogamzasgatlo tablettát szedem mar masfel eve,viszont ezen a hétvégén elutaztam,otthon felejtettem es igy 2 db szem ki fog maradni. Az elkövetkezendő 2 hétben nem fog nemi egyuttlétre sor kerülni,de a segítséget szeretnem...
        Tisztelt Szakértő!A Cypromix nevű fogamzásgátlót szedem 7 hónapja előtte 3 hónapig tri regolt szedtem. Április 21-én vettem be a levél első szemét és aznap a háziorvosom kiírt semycilin antibiotikumot. Ezt 4 napig szedtem. Az lenne a...
        fel ev utan ujra elkezdtem szedni fogamzasgatlo tablettat, azota (tobb mint 2 hete) folyamatos a menstruaciom. Elso 1 hetben rendes mennyisegu es allagu volt, azota lenyegeseb kevesebb, barnas, surubb, de allando, es nem is latszik ugy, hogy el akarna mulni....
        A fogamzasgátló tablettát, ha a menstruáció 1. napján kezdtem el szedni, úgy, hogy előtte nem szedtem semmiféle gyógyszert, mennyi ideig kell várni, hogy a védekezésmentes szexnél biztosan ne essek teherbe?
        Tisztelt Doktor Úr! 2013. novemberében kezdtem el szedni a Symicia-t, akkor voltam vizsgálaton is.Ahogy elkezdtem szedni, 3hétig tartott a menstruáció (de nem erősen) Előtte kb 1héttel esemény utáni tablettát (Rigesoft) kellett bevennem, így...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy mennyire tartja megbízható fogamzásgátlási módszernek a hüvelyi pesszáriumot spermicid géllel kombinálva. Gondolok itt a legújabb külföldi termékekre (FemCap, Caya). Ezek...
        Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátlásra kértem tanácsot egy nőgyógyásztól, és szeretném a javaslatáról a véleményét kikérni. 40 éves leszek, túlsúlyos vagyok és dohányzom. Hosszú éveken keresztül hormonális fogamzásgátló...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Elfelejtettem bevenni a 15. napon a fogamzásgátló tablettát, amit másnap pótoltam. A megvonásos vérzésem a szokott időben megjött. Azóta az új levél megkezdését követően 4. napon volt aktusom. Lehetek így...
        Tisztelt Uram/Hölgyem! Kérdésem az lenne, hogy mar egy éve szedem a gestomix nevezetű fogamzásgátlót. Konkrétan azt szeretném tudni, hogy lehet -e folyamatosan szedni a gyógyszert, vagyis nem hagyok ki egyetlen napot sem es ha elfogy egy level,...
        Kedves Doktor Úr! Már 3 éve szedem a Volina fogamzásgátló tablettát, eddig minden szemet pontosan vettem be, nem történt soha múlasztás a részemről. Ez alkalommal azonban a 2. hétnek az elején (9. nap) elfelejtettem bevenni a tablettát, így...
        Jó napot kívánok. Egy olyan eset áll fent hogy az utolsó menstruációm első napja márciu 24-én volt és április elsején voltunk együtt a párommal. Használtunk ugyan óvszert, de kiszakadt pont a legelején. Erre az esetre egy héttel kb....
        Tisztelt doktor úr! Március elején, a menstruaciom elso napjan kezdtem el szedni a Mirabella fogamzasgatlot. A 3. het végén, mas védekezési mód nelkul voltunk együtt a barátommal. A menstruaciom, illetve megvonásos vérzés ra 3 nappal, a...
        Egy hónapja szedem a symicia nevű fogamzásgátlót. A második levél 7. napján véletlenül elfejetettem bevenni a tablettát és csak másnap este tűnt fel amikor a szokásos időpontban beakartam venni. Elolvastam a betegtájékoztatót és annak...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Március 2-an, a menstruaciom elso napjan kezdtem el szedni a Mirabella nevű fogamzasgatlót. A 21. tabletta bevétele utáni napon reggel védekezés nelkul voltunk együtt a barátommal. A kérdésem az lenne, hogy a tabletta még...
        Tisztelt Doktor Úr! A párommal a ciklusom 10 napján voltam együtt és sajnos későn vettük észre, hogy az óvszer kiszakadt. Rá 16 órára vettem be az eseményutàni tablettát amitől 6napra rá a vártnál 12 nappal előbb véreztem, görcsöltem,...
        Tisztelt válaszoló. A Dienille nevű fogamzásgátló gyógyszert szedem. Tegnap ( a levél 6. Bogyóját) elfelejtettem bevenni, amit majd 24 óra elteltével a következő szem bevételével együtt pótoltam. A betegtájékoztatón fel van tűntetve,...
        Tisztelt Doktor nő/úr! Nemrég kezdtem el szedni a lyndinette nevű fogamzásgátlót, meg van 8 tabletta mire következne a 7napos szünet de 3 nappal ezelőtt eszre vettem barna maszatolást a bugyimom. Azonnal megkérdeztem egy barátnőm es közölte...
        Tisztelt Szakértő! Párom szombaton este 21:00-kor elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettáját, amit másnap reggel 10 körül tett meg, több mint 13 órás késéssel. A tablettát elméletileg 12 órán belül nem vészes pótolni, ha...
        Tisztelt Doktor Úr! Február 19.-én kezdtem el szedni a (Jangee 3milligramm/0,03 milligramm) fogamzásgátlót, a mentruációm első napján. Ezzel egy időben hasmenéses vírust kaptam el amire Normix nevű gyógyszert kaptam és egy hétig szedtem....