• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Lassan egy éve szedem a Cypromixet. Nagyon jó hatással van a bőrömre és mint fogamzásgátló is meg vagyok vele elégedve. Viszont nagyon sok rosszat hallottam és olvastam róla a magas hormontartalma miatt. Sokan kifejezetten...
        Tisztelt Doktor Úr!Közel egy éve használom a Depo Proverát fogamzásgátláshoz.Most a legutóbbi injekció beadását követő 8 hét után a korábban megszokott,néha jelentkező pecsételő vérzésnél kicsit intenzívebb vérzés jelentkezett,ami...
        Tisztelt Doktor Úr! Az év elején (jan. 6.) a Jaydess nevezetű méhen belüli fogamzásgátló eszközt helyezte fel nekem a nőgyógyászom. A problémám az, hogy azóta szinte folyamatosan vérezgetek és rettenetesen fáj a hasam (szúró érzés),...
        Már két és fél éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, de a 3.héten véletelenül kimaradt egy szem. Ezt sikeresen pótoltam a következő napon, azonban a betegtájékoztató szerint ilyenkor nem kell szünetet tartani, hanem azonnal el kell...
        Üdvözlöm! Az a kérdésem, hogy csak progeszteront tartalmazó fogamzásgátló tabletta szedése mellett fogyasztható-e orbáncfű gyógytea? Ha igen mennyi idő teljen el a gyógyszer bevétele és a tea elfogyasztása közt, hogy ne legyen...
        Üdv! A menzeszem első napján vettem be először a fogamzásgátlót és az 5. napon védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Mennyi esély van így terhességre? És ha esetleg terhes lennék, mennyi esély van arra, hogy a gyógyszer valami...
        Tisztelt Doktor Úr! 10 éve yadine fogamzásgátlót szedek. Aktív szexuális életet élek a párommal. Aktívan sportolok, eddig sem ettem finomított szénhidrátot és cukrot, de 3 hete új étrendem van, magas fehérje (120-160g) és alacsony...
        jó napot doktor úr! 12.én egy pár csepp vér jelentkezett aztán 13.-án délután megjött de elég kevés és inkább barnás volt.15.én este már semmi nem volt 16.-án együtt voltam a barátommal 17.én bevettem az első szokásos gestomix...
        Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy már 2 hónapja szedem a Tri-regol fogamzásgátló tablettát, párommal a második levél beszedése után voltunk együtt.De ezzel egyidejűleg szednem kellett az Augmentin-duó antibiotikumot is.Késik a...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy lehetek-e terhes az alábbi információk alapján. Már majdnem egy éve szedem a Jangee fogamzásgátlót, eddig minden esetben a hét ugyanazon napján jött meg a menstruációm. Ezen a héten...
        Tisztelt Doktor Úr! Május elején hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. 2 évig folyamatosan szedtem a Sensonette-t, majd miután kivonták a forgalomból az ugyanolyan hatású és hormontartalmú Gestomixxel folytattam. 22 éves vagyok, 50...
        Tisztel Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: múlt héten tartottam az egy hetes szünetet a fogamzásgátló szedésében, ezen a héten hétfőtől kezdtem szedni a fogamzásgátlót. tegnap (pénteken) bevettem a megszokott időben a tablettát,...
        Jónapot! Cypromix tablettát szedek, két napja kezdtem el az első doboz harmadik levelét. Menstruációs és hormonzavarra írták fel. A második levél szedése közben egy tablettát elfelejtettem bevenni, másnap este vettem be a kihagyott...
        Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem kicsit összetett lenne. Elkezdtem szedni a Symicia nevű fogamzásgátlót. Viszont eddig is voltak súly problémáim, a karácsonyi időszak után pedig még rosszabb lett a helyzet. Elkezdtem egy diétát is, ahol...
        Kedves Doktor Úr! 3 hónapja szedem a Velgyn fogamzásgátlót. Egy hete felfázás miatt a Nolocin nevű gyógyszert szedtem. Az lenne a kérdésem, hogy ez befolyásolhatta-e a Velgyn hatását? Válaszát előre is köszönöm!!
        Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle nevű fogamzásgátló tablettát szedek, 3nap múlva fogom elkezdeni a harmadik levelet. Az első levél alatt többszor is volt vérzésem (a 7 napos szünettel együtt) viszont a második levél első tablettája elmaradt,...
        Tisztelt Doktor úr! A nőgyógyászom eddig Milligest tablettát írt fel nekem, mert állítólag van egy "enyhe" PCO-m. Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz,de ez a fogamzásgátló teljesen kikészíti a szervezetemet,ezért másikat kértem tőle....
        Tisztelt Uram! Cypromix tablettát szedek fogamzásgátlás céljából. Az aktuálisan szedett levél első két tablettáját nem vettem be, azóta kiegészítő módszerrel is védekezünk a párommal. Meddig van szükség kiegészítő módszer...
        A nuvaring hüvelygyűrű mikortól fejti ki hatását vagyis mikortól nem szükséges mellette egyéb védekezési módszert használni?
        Tisztelt Doktor Úr! A következő problémában szeretnék Öntől tanácsot kérni Évek óta Nuvaring gyűrűt használok. Január végén egy wellness hétvégére utaznánk, de én épp a 7 napos szünetet tartanám, tehát menstruálnék. A...