• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Egyelőre elviekben érdekelne, hogy 45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni. Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, prögök, nem zavaró. Ha nem javalott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás?? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket. Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Andrea  

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Kedves Andrea!

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena


        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Zsirai László
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 5 éve van Goldlily spirálom, jövő hónapban szeretném levetetni és egy újat felrakatni. Az lenne a kérdésem, hogy a régi levétele után az újat azonnal fel is lehet rakatni, vagy várni kell pár hónapot? Teljesen...
        2014.januárban tette fel kezelőorvosom a mirena spirált.Három hónapig folyamatosan vérzésem volt, május óta 23napra betegszem meg, menstruációm rövid és kevés lett.Augusztusban is megbetegedtem rendesen, tartott négy napig, aztán négy nap...
        Jangee fogamzasgatlot szedek,tegnap volt a 10.napom (most kezdtem el a gyógyszert szedni,menstruáció első napjától szedtem) Felfaztam 3+++ genny volt a vizeletembe es kaptam rá Ciprofloxacin 1a 500mg-os antibiotikumot. 5 napig tartott a kezeles es...
        Tisztelt doktor úr/nő! 5 éve szedem a Marvelon fogamzásgátló gyógyszert. Utóbbi 3 napba nem sikerült bevenni 3 tablettát. Egyéb okok miatt nem tudtam felíratni a gyógyszert. Július 31től augusztus 3ig volt menstruáciom és aug. 4.én...
        Jó napot kívánok! 5 éve folyamatosan szedek fogamzasgatlot. A héten kedden együtt voltam a parommal de nem élvezett belém. Azóta nem voltunk együtt de a gyogyszer 3. Hetében elfelejtettem bevenni szombaton a gyogyszert amit este 6 kor szoktam,...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Velgyn nevű fogamzásgátlót szedek, de felírtak nekem nemrég egy antibiotikumot hörghurutra, ezután továbbra sem szűnt meg maradéktalanul a betegség, ezért felírtak egy erősebbet, Cefzil 500mg nevűt, az elsőt a...
        Jó napot!a máriatövis kapszula szedhető együtt fogamzásgátlóval?nincsenek egymásra hatással?köszönettel émi
        Mozaik típusú turner szindrómával születtem, 16 éves koromig szedtem a hormonpótló gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy szedhetek a betegségem miatt fogamzásgátlót?
        Kedves Dr Úr/Nő! Ebben a hónapban kezdtem el szedni az Altforalle nevű fogamzásgátló tablettát(a menszeszem első napján kezdtem el szedni) és azóta pecsételő vérzésem van.(olvastam a beteg tájékoztatóban , hogy ez normális) Ilyenkor...
        Tisztelt Dr! Kb. 2éve szedem a Rezia (3mg/0,02) nevű fogamzásgátlót. Ez az első gyógyszerem. Szedése óta hatalmasat csökkent a libidóm,illetve azóta a hüvelyszárazság is eléggé közrejátszik. Segíthet ezen más gyógyszer vagy mindegyik...
        Volina fogamzásgátlót szedek, ma este kezdem a második havi adagot. A 7 tablettamentes nap 6 napján viszont Tarivid antibiotikumot kellett szednem a hólyaggyulladásom miatt. A Tarividet 08.03-tól 08.13-ig szedtem. A kérdésem az lenne, hogy kell-e...
        Tisztelt Doktor Úr! 25 éves nő vagyok, aki korábban már szedett fogamzásgátló tablettát(jangee)de több éve elhagytam. Most ismét úgy alakult,hogy egy külföldi verseny miatt ezt a módszert választottam, mint menzeszt eltoló...
        Tisztelt Szakértő! 2 éve szedek fogamzásgátlót, nem volt sosem semmi probléma. A Controvul 150ug/30ug gyógyszert kaptam eddig, de most a Controvul 150ug/20ug gyógyszert váltottam ki. Az lenne a kérdésem, hogy szünet nélkül folytathatom a...
        Kedves doktor úr/nő! Egy éve szedem a milligestet,most tartok a 12. -nél,ennek a level szedesenek kezdetekor figyelmetlenségből a 4. szem helyett az 5.et vettem be,de azonos fazisbol ,majd a kimaradt 4-et es ezután folytattam a sorrendben,ebből lehet...
        Egy olyan kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy fél éve Cypromix fogamzásgátlót szedek és most szeretnék elkezdeni egy tisztító és fogyasztó citromkúrát.Az lenne a kérdésem, hogy ez a kúra befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta...
        5 hónap után újra menstruáltam, ami 2 napig bő vérzéssel járt, utána 3 napig fokozatosan csökkenő volt a vérzés, és 2 napig pecsételt. A jövő héten arab országba utazom, és a nőgyógyászom Provera 10 mg-os tablettát írt fel...
        jó napot kívánok kb 20éve szedek fogamzásgátlót diana35,majd 3éve cypromix elsősorban azt szeretném tudni hogy ennyi idő után okozhat e valamit és a pattanásaim elő fognak -e újból jönni orvosom szerint cysta miatt is szednem kellett és...
        Üdvözletem! Fogamzásgátlót szedek, rendszeresen megtartom a hét napos szünetet... a menstruációm a harmadik napra megjött és a hatodik napra el is múlt. Aznap este szeretkeztünk a párommal és belém élvezett! Másnap újra elkezdtem szedni a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Symiciát szedek és mától (hétfő) el kellett kezdenem Sumetrolimot 5napig. Ez befolyásolja a hatását? Illetve ilyenkor számítani kell vérzésre? Csütörtök este fogy el a megkezdett Symicias levelem, akkor kezdődik a...
        Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az elmúlt hónapban beszedtem egy levél Milligest tablettát, mindig a pontos időben. Az egy hetes szünetben nagyon csúnyán felfáztam és a doktor Nolicin filmtablettát írt fel, amiből 10 szemet kellett...