• Fogamzásgátlás 45 év felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 év felett ajánlott-e fogamzásgátló gyógyszert szedni? Kb. 20 évig szedtem gyógyszert, immár 3 éve nem. Soha, semmilyen problémát nem okozott, néha váltanom kellett, mert hozzászokott a szervezetem. Rákszűrésre rendszeresen járok, nem volt gondom. Mammográfián most voltam, negatív. Betegségem nincs, nem dohányzom. Némi túlsúllyal rendelkezem, de futok, szaladok, pörgök, nem zavaró. Ha nem javallott a tabletta , akkor mi lehetne a megoldás? Ja igen, nem szültem, és nem is szeretnék gyermeket.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló választás témában

        Sajnos az a rossz hír, hogy nagy általánosságban a fogamzásgátló szedése 40 éves kor felett nem javasolt. A spirál a lehetséges megoldás, aminek igen sok szövődménye lehet. Én ezért a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, pontosan az előnyös hatásai miatt. Szerintem ez jó lesz magának.

        Mirena




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-27 09:57:36; Megválaszolva: 2009. november 27., 09:57

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátlót(Karissa) szedő lány vagyok, az utóbbi időben kicsit meghíztam hastájékon.A hízás nem a fogamzásgátlótól van, mert régebb is szedtem(most 4 hónapja szedem)és nem okozott ilyen problémát. A hízás miatt...
        Jó napot! Azt szeretném kérdezni,hogy új fogamzásgátlót szedek Deciora a neve. egy levéllel már be is szedtem és 7 nap pihetőt kell tartani! Én az 5 -k napnál tartok és még nem jött meg! de én leszeretném rövidittetni a 7 napot 4-re és...
        Kedves Dr. Ur! Szàmomra szokatlan problemavval fordulok Onhoz. Kb.5 eve szedek fogamazgatlo tabbletat (triregol). A mentruaciom minden honapban tokeletesen jott meg azonban a mostani honapban a nemkivantnal hamarabb erkezett a tabletta szedes 14 tablettanal...
        Tisztelt Doktor Úr! 48 éves nő vagyok,30 éve házas. 1 gyermekem van 1984-ben született császármetszéssel.Azóta fogamzásgátló tablettát szedtem egészen 45 éves koromig.Akkor áttértem nőgyógyászom tanácsára a depo provera 3 havi...
        Jonapot! Nekem egy hetig kell a Fromilid nevu antibiotikumot szedni. De mar 3 eve szedem a Yadine nevu fogamzasgatlot. Mennyire uti ki az antibiotikum az antibebit? Koszonom a valaszt
        Tisztelt Doktor Úr! Együtt voltam egy ismerős lánnyal, természetesen védekeztünk gumióvszerrel,a kielégülés előtt a biztonság kedvéért, a péniszemet kihúztam a hüvelyből, utána még rajtam maradt az óvszer 2-3 percet beszélgettünk,...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! A feleségem glaukómás beteg immár 10-éve. "Xalatán szemcseppet használ".Kérdésem az lenne ,hogy szedhet bármijen fogamzásgátló tablettát? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Ur! Nuvaring hűvelygyűrű originált csomagolásban került hűtőszekrénybe, ahol - a túl erős hűtés miatt - megfagyott.Ezt észlelve áttettem a hűtőajtó fiókjába, ahol kioldódott a dermettsége. Kérdésem, hogy használható...
        2013 Február ota szedem a fogamzásgátló gyógyszeremet és nem volt vele bajom semmi gondom nem volt mindig pontosan jött meg és akkor amikor 7 napos pihenön voltam mostanáig 3-4 napja meg van a barna folyásom de úgy hogy még szedem a gyógyszert...
        Tisztelt Doktornő! Szeptemberben elszakadt az óvszer szeretkezés közben, 2 óráal később bevettem az escapelle 1,5 nevű esemény utáni tablettát. Ez után 4-5 nappal volt egy kis vérzésem, ehhez a vérzéshez képest normálisan megjött a...
        Tisztelt Dr.Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy hétfőn reggel még megvolt a mensesem viszont estére elmúlt és este már nemi életet éltem de sajnos kiszakadt az óvszer Rá húsz perce bevettem egy sürgősségi tablettát! Ön szerint teherbe...
        Jó estét doktor úr! Azt szeretném öntől kérdezni hogy terhes lehet-e a barátnőm, ha ondó volt a nadrágomon és hozzányúltam de csak kb 20 perc múlva elégítettem ki ujjal, de már előtte ölelgettem meg simogattam? így lehetséges? Mennnyi...
        Jó napot! Azt szeretném meg kérdezni hogy! Fogamzásgátlót szedek mostanában mikor ki kel hagyni azt a 7 napot nem úgy jelenezik a menstruációm szerintem ahogy kéne! Pl: Pénteken már nem veszem be a gyógyszert és kedden vagy szerdán vagy leg...
        Üdvözlöm! Több éve szedek fogamzásgátló tablettát, amit a tegnapi napon Elfelejtettem bevenni. Szeretném kérdezni, hogy a mai napon ugyanúgy bevehetem a gyógyszert, és meghosszabbodik egy nappal a szedés, vagy a tegnapit hagyjam ki? Emiatt...
        Tisztelt Doktornő! Párom hetek óta rosszul érzi magát, hányingerre és gyengeségre panaszkodik. Kezdünk roppantul aggódni, hogy lehet teherbe esett. Együttléteink során mindig "megszakítással védekeztünk", erre nagyon sok figyelmet...
        Tisztelt Doktor Úr! Korán (42) jelentkeztek nálam vérzés elmaradások. Orvosom írt fel gyógyszert, de nem "hozta" vissza. Útóljára 2012 decemberében volt normális menstruációm. Külföldön dolgozom ezért nem egyszerű orvosomhoz eljutni, és...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Most fogom el kezdeni szedni a 3. levél fogamzásgátlót. Ami eredetileg corenelle de a második alkalommal helyetesitőt kaptam aminek a neve Deciora. A 7 napos szünet 2. napján együtt voltam a barátommal és még...
        Tisztelt Doktornő! Nov. 22-én együtt voltunk a párommal. Gumival védekeztünk (nem szedek fogamzásgátlót), viszont a gumi bennem maradt, vagyis a vége kilógott. A lepedőn találtunk foltot, de félek hogy belém is került. A kérdésem az lenne...
        Tisztelt Doktor Úr! Több mint féléve szedek Lindynette fogamzásgátló tablettát.A menstruációm a hónap 3. hetére esik, októberi 7 tablettamentes nap 16-22-ig tartott, ez alatt 19-22-ig volt vérzés. Következő levelet végig szedtem okt....
        Kedves doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy a fogamzásgátlómat esténként szedem, ami tegnap este meg is történt, bár erre ma reggel nem emlékeztem, es bevettem még egy szemet, gondolván a tegnapit veszem be. Mikor lenyeltem a gyógyszert,...