• Dienille fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!   20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.) a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár? az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be? ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének. összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?   előre is köszönöm válaszát! Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Olyan gondom lenne, hogy e hónap 15-ig Aktil Duo 1000mg-os antibiotikumot szedtem és e mellé 13.-tól a Lactiy plusz probiotikumot. Eközben a cypromixet is szedtem 22-én fogyott el a 21 szem gyógyszer, viszont 21-én pettingeltem a...
        Tisztelt doktor úr! Barátnőmmel tegnap, az együttlét alatt kiszakadt az óvszer, melyet rögtön észre is vettünk és megszakítottuk a közösülést. Mivel nem élveztem el így nem láttam értelmét esemény utáni tablettának. Némi előnedv...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy nemrég a nőgyógyászom felirat a balra nevű fogamzásgátlót és azt mondta hogy kezdjem el szedni mert rendszertelen volt a menzesz. Nem a menstruáció első napján kezdtem el szedni...
        Üdvözlöm! Elfelejtettem bevenni ategnap esti Gestomix nevű fogamzásgátló tablettamat. Eltelt 12 óra pontosan 19 óra. az első heti tabletta az 5 dik. Tegnap este együtt voltam a párommal, lehetek terhes? már pótoltam a tablettát, elég ha...
        Tisztelt Doktor Úr! A mai napon tettem fel az első Nuvaring hüvelygyűrűt. A problémám az lenne, hogy mikor az SZTK-s nőgyógyászomnál voltam, nála érdeklődtem, hogy mennyire bevált fogamzásgátlási módszer ez a gyűrű. Elmondott mindent...
        Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: Vírusos gyomorrontás miatt a háziorvosom Normix 200 mg 2x2, Apo-famotidin 2x1 és Cerucal 3x1 tablettát írt fel. Közben Milligestet szedek. Az utolsó háziorvos által felírt gyógyszer bevétele...
        Kedves Doktor Úr! November óta szedek fogamzásgátlót. tegnap,a harmadik héten kimaradt egy tabletta,épp olyan 12 órával később pótoltam. Számomra jelenleg nem fontos az,hogy védjen a teherbeeséstől,épp ezért nem szeretném kihagyás...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, Munkam reven egy hosszabb utazasra keszulom a honap vegen. Ennek kapcsan szeretnem a menstruaciomat kesleltetni,hogy a maradek idoben meg nyugodtan egyutt lehessek parommal. Mivel meg sosem csinaltam ilyet a kerdesem az lenne...
        2 hete szedem a fogamzásgátlót és tegnap aktusom a párommal és nem biztos benne hogy nem bennem ment el mert utána folyt ki belőlem valami de nem sok
        Üdvözlöm doktor úr! Azt szeretném megtudni, hogy az antibiotikum befolyásolhatja e a fogamzásgátlót mert szedtem a múlt hétenés most nem jött meg a menzeszem. Ill, hogy ilyenkor úgyanúgy kell kezdenem a gyógyszer szedését majd? Válaszát...
        Nekem olyan kérdésem lenne a nőgyógyaszom altal felirt velgyn nevű fogamzasgatlot kezdtem el szedni a menstruaciom elso napjan ami mar 2 hete volt es azota barna folyasom van es 2 napja nagyon görcsölök ilyenkor mi a teendo ? Hagyjam abba a...
        Már 1 éve szedem a Dienille fogamzásgátlót mert a szervezetem nem termelt női hormont, egyszer sem hagytam ki a "napi adagot", mindig pontosan szedtem. A párommal lefeküdtünk óvszer nélkül, igaz szedek fogamzásgátlót, de félek,hogy így is...
        Tisztelt Dr. Tekse István! 24 éves vagyok, 4 hónapja szedek Iamna fogamzásgátlót.Az elmúlt fél hónapban napi rendszerességgel ittam orbáncfű teát. A fogamzásgátló tájékoztatóján azt olvastam, hogy ez gyengítheti annak...
        Az lenne a kérdésem, hogy az Azibiot mennyiben befolyásolja a fogamzásgátló (Jangee) hatékonyságát? Ma kezdtem el szedni az Azibiot-t és a fogamzásgátló szedését is ma kell kezdenem. Válaszát előre is köszönöm!
        Kedves Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy én már 18 éves korom óta tartós kapcsolatban vagyok és a trombózishajlamom miatt először cerazette most viszont már a diamilla 28 napos fogamzásgátlót szedek, ami mellett nem...
        Tisztelt Doktor úr! Elkezdtem szedni a fogamzásgátlómat(Dienille), de információim szerint rosszul. A vérzés napján kellett volna elkezdenem, de én nem így tettem, hanem a szerint kezdtem el, ahogy régen is szedtem. (Augusztusban hagytam el a...
        Iamna fogamzásgátlót szedek, nem olyan régóta. Az első levelet a menzesz második napjától szedtem, és így (a papír szerint) egy hét múlva lettem védett. Pár napja elfelejtettem beszedni egy szemet, és teljesen kétségbe estem. A papírja...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! A kérdésem az lenne, hogy a fogamzásgátló hatását gyengítheti a Supplin antibiotikum? Orvosom rezia fogamzásgátló tablettát írt fel, melyet a múlt hét pénteken menzeszem első napján kezdtem szedni. A...
        Tisztelt Doktor úr! 5. hónapja szedem a jangee 3 milligramm 0 02 milligramm tablettát és az utolsó két szem előtt barna folyás jelentkezett,pedig minden nap pontosan szedtem a gyógyszert. Ön szerint mit jelenthet ez?
        Tisztel Doktor úr! Kaptam tegnap;pénteki nap a fogamra Dalacin tablettát ( gyulladás miatt) és cataflan tablettát (amit csüt.óta szedek 3*1) előtte napokban algopyrynt szedtem; a foghúzás hétfői nap történt és kb. 8 éve szedek Harmonet...