• Dienille fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!   20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.) a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár? az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be? ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének. összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?   előre is köszönöm válaszát! Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Farkas Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy fémérzékenyek is használhatják-e a Jaydess spirált? Az ezüst gyűrűnek mi a szerepe? Anélkül is ehet használni? Mindennapos kemény edzések (anaerob, kardió) elmozdíthatják a spirált a...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Egy éves külföldi tartózkodásom miatt itthon előre kiváltottam több doboznyi fogamzásgátlót (Volina), mivel azt nem tudnék vásárolni külföldön és nem szerettem volna más gyógyszerre áttérni. Ma vettem...
        Kedves Doktornő/Doktorúr! A Laurina nevű 3 fázisú fogamzásgátlót szedem! A tegnapi napfolyamán véletlenül az első heti adag utolsó sárga tablettája helyett, már a következő hét első tablettáját vettem be ami már piros. A kérdésem az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves vagyok és 10 hónapja szedem a Novynette nevű fogamzásgátlót. Eddig tökéletesen bevált a gyógyszer, mégis azon gondolkozom, mióta tudom, hogy vannak alacsonyabb hormontartalmú készítmények is, hogy...
        Barátnőmmel a vérzése után 2 nappal együtt voltunk és sajnos kiszakadt a gumi és későn vettük észre (az eset reggel történt, nem volt túl nagy mennyiség, spermicides óvszert használtunk). Rögtön elmentünk a kórházba ahol az Escapelle...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Bő, darabos vérzéses panasszal és vashiányos állapottal mentem a nőgyógyászhoz, ő a Rigevidon (21 + 7.,150/ 30 mikrogr. ) fogamzásgátló szedésével "gyógyítana" meg. Méhnyakrákszűrés (aug. elejei): P2 (kp...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Daganatos betegségem (GIST - gastrointestinalis stroma tumor) miatt évek óta egy Glivec nevű gyógyszert szedek, ami miatt nem szedhetek - nincs értelme - fogamzásgátlót szedni, mivel a 400 mg-os kemoterápiás jellegű...
        Szeretnék elkezdeni fogamzásgátlót szedni. Azt hallottam , hogy ilyenkor a nőgyógyász általában elküld vérvételre és hormonvizsgálatra. Befolyásolhat az valamit , hogy előtte én rendszeresen fogyasztottam fitoösztrogéneket(görögszéna és...
        Kedves Dr Úr/Nő! Második levél Altforalle fogamzásgátló tabletátt kezdtem el szedni(most először szedem) ,de Sumetrolim tabletátt kellene szednem.Szükséges- e ilyenkor kiegészítő fogamzásgátlás(gumióvszer)? És ha igen mennyi idejig?
        Jó napot kívánok. Az lenne a kérdésem, hogy októberben lesz 4 éve hogy szedem a fogamzásgátlómat (lindynette) és le kell mostmár cserélnem? panaszom nincs, semmi mellékhatást nem okoz. Válaszát köszönöm. Zsanett
        Tisztelt Cím! Az előző menstruáció kezdetekor kezdtem el szedni a Tri-Regol nevű fogamzásgátlót. Be is szetem a 21 tablettát, mad 3 napra megjött a menstruációm, melynek első 3 napján erős fájdalmam volt a vádlimba, mintha csak izomláz...
        Az éjjel kiszakadt a gumi, de ez a hónapban már a második alkalom, hogy ez történt, így az orvos nem írhatott fel újabb esemény utáni tablettát. Az első baleset 8-án történt másnap be is vettem a tablettát és rá egy hétre megjött. Most,...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Következő a problémám: már több éve fogamzásgátlót szedek, de három éve szedem a yadine-t. Igen csekély a mensesem, viszont januárban volt háromszor is, hogy csütörtökön jött meg, következő héten kedden...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő A 10. szem fogamzásgátló (Milligest) bevétele után majdnem 5 órával egyszeri hasmenésem volt. A 7 napos szünet alatt ettől függetlenül megmarad majd a védelem? Vagy túlaggódom és az egyszeri hasmenés nem is...
        Tisztelt doktor/doktornő! Tegnap szeretkeztem a barátommal, védekeztünk, de kiszakadt az óvszer. Ejakuláció nem történt, de előváladék volt. A ciklusom elég rendszertelen, de az utolsó menstruációm július 31-én kezdődött és 6 napig...
        Tisztelt Doktor Úr! Neked az a problémám, hogy két év után elkezdtem újra fogamzásgátló tablettát szedni. Tudom hogy a menstruáció első napjától kell elkezdeni, de engem most becsapott a menstruációm.Ha kiszámolom akkor aug. 8-a körül...
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal Nuvaring gyűrűt használunk fogamzásgátlásra. Együttlét során el szoktam távolítani mert kényelmetlen mindkettőnk számára és a tájékoztató szerint 3órát távol lehet,védelme akkor is kiterjed.Sajnos viszont...
        Szeretném megkérdezni, hogy 72órás fogamzásgátló tabletta bevétele után, mikortól lehet biztonsággal pharmatex terméket használni, fogamzásgátlás céljából? Köszönöm a válaszát!
        1 hónapja kezdtem el szedni a cypromix nevű fogamzásgátló tablettát. Utána csak nagyon minimális vérzésem volt, és hamar el is múlt. A második adag elkezdésének a 2. hetében 2 tablettát egymás után elfelejtettem bevenni, de közben éltem...
        Tisztelt Doktor Úr! 1 hete vírusos hasmenésem van. Az utolsó fehér tabletta szedése előtt jött meg mielőtt elkezdtem volna szedni a placebo tablettát. Rezia nevű gyógyszert szedek. Ilyenkor mi a teendő? Szedhetem a placebot vagy kezdjek új...