• Dienille fogamzásgátlótól hízok és szőrösödöm majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.)

        a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel

        azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár?

        az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be?

        ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének.

        összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?

         

        előre is köszönöm válaszát!

        Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék,hogy mitőehetséges az,hogy még lenne 2 db tablettám a fogamzásgátló tablettáimból,de mégis beindult a menstruációm. Mistral fogamzásgátló tablettát szedek.Köszönöm a választ!
        Üdvözlöm Doktor Úr! Az utolsó menzeszem első napja november 26.-a december 2. az utolsó napja. A férjemmel december 5.- én és 7. én védekezés nélkül voltunk együtt. 11. én a nőgyógyászom felírt esemény utáni tablettát Rigesoft- ot....
        Tisztelt Dr. Tekse István! Öt évig szedtem fogamzásgátló tablettát (yasminelle). Két hónapot szüneteltettem, majd két hónapja elkezdtem újra szedni. Sajnos a 18. szemet elfelejtettem bevenni, másnap pótoltam, amikor eszembe jutott. Ezt...
        Üdvözlöm. A kérdésem a gesztagém fogamzásgátlókra vonatkozik. Jangee gyógyszert szedtem eddig, de migrénes fejfájásom miatt abba hagytam. Elmentem orvoshoz , aki pharmatexet javasolta, utàna olvastam de én nem szeretnék ezzel kockáztatni....
        Tisztelt Doktor Úr! A barátom Normix nevű antibiotikumból szedett be 5 darabot a múlt héten. A használati utasításban olvastam,hogy ez a típusú antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását. Ezt sajnos csak azután olvastam el miután...