• Dienille fogamzásgátlótól hízok és szőrösödöm majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.)

        a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel

        azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár?

        az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be?

        ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének.

        összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?

         

        előre is köszönöm válaszát!

        Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Két éve szedem a Lyndinette 7520 tablettát.Kilencedik szemet kifelejtettem.A 14-szem után barnázni kezdtem,a 15-szem bevételének napján reggel Megjött rendes piros vérzésem a hasi kis fájásokkal ahogy szokott.Bevettem ma a 15 szemet.Szedjem...
        Kedves Doktor úr / nő! Ebben a hónapban, 2 nappal később kezdtem el a tabletta szedését. A tablettát 7 éve szedem. Kérdésem, mikor válok újra védetté? Köszönöm
        Szép napot. A barátnőmmel voltunk együtt múlthét pénteken (26.án) és sajnos kiszakadt az óvszer, majd szombaton bevette a 72 órás gyógyszert (escapelle). Rá egy héttel (azaz ma), megjött neki. Ez gondolom a gyógyszer mellékhatása, mivel...
        Jó napot! A cerazette fogamzásgátlóval kapcsolatban van kérdésem! Április 6.-án szültem császármetszéssel és a kontrollvizsgálaton ezt a gyógyszert írták fel mivel szoptattam akkor még! Nem kezdtem el egyből szedni csak amikor magától...
        Kedves Webbeteg! Lassan másfél éve szedek fogamzásgátló tablettát és eddig még soha nem hagytam ki egy szemet sem. A mai napon bevettem a szokásos időpontban és észrevettem, hogy a tegnapi kimaradt, ezért gyorsan próbáltam utánaolvasni, és...
        Kedves Doktor Úr! 8 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. Júliusi hónapban a harmadik héten kimaradt egy tabletta, és a tájékoztató szerint pótoltam , illetve nem hagytam ki 1 hetet a másik levél kezdése előtt. A menstruációm eddig...
        Kedves Doktor nő/úr, 5 szem maradt a Lindynette 20 tablettámból, amikor elfelejtettem bevenni egy szemet. 12 óra elteltével vettem észre, így ma kettőt vettem be a leírás szerint. A tájékoztató azt írja, hogy vagy szedjem be a maradék...
        Kedves Doktor nő/úr, 5 szem maradt a Lindynette 20 tablettámból, amikor elfelejtettem bevenni egy szemet. 12 óra elteltével vettem észre, így ma kettőt vettem be a leírás szerint. A tájékoztató azt írja, hogy vagy szünet nélkül kezdjem meg a...
        Tisztelt Doktor Úr! Gestomix 20 fogamzásgátló tablettát szedem 2 éve, előtte nem szedtem soha tablettát.A párommal az együttlél megtörtént. ( A menzeszemnem az együttléttől számítva 5 nap múlva kell, kellene jelentkeznie.)Kell aggódnom...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Első terhességemet 42 kilóval kezdtem, 62 voltam, mikor szültem (3430g) 4 nap alatt lement 11kg. 5 hónapon belül teherbe estem (nem tervezett) szülni ismét 62 kilóval mentem (3360g). Rendre pontosan 51kg voltam mikor...