• Dienille fogamzásgátlótól hízok és szőrösödöm majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.)

        a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel

        azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár?

        az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be?

        ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének.

        összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?

         

        előre is köszönöm válaszát!

        Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm. A kérdésem a gesztagém fogamzásgátlókra vonatkozik. Jangee gyógyszert szedtem eddig, de migrénes fejfájásom miatt abba hagytam. Elmentem orvoshoz , aki pharmatexet javasolta, utàna olvastam de én nem szeretnék ezzel kockáztatni....
        Tisztelt Doktor Úr! A barátom Normix nevű antibiotikumból szedett be 5 darabot a múlt héten. A használati utasításban olvastam,hogy ez a típusú antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását. Ezt sajnos csak azután olvastam el miután...
        Tisztelt Doktor! Lindynette fogamzásgátlót szedek egy éve. November 11.-én 20:00kor bevettem a tablettát (éhgyomorra), de 21:00-kor betegség miatt hánytam. A következő tablettát a szokott idő szerint november 12.én 20:00kor bevettem és a...
        Tisztelt Doktor Ur/ Doktor no, Az alabbi problemaval fordulok Onhoz. Fogamzasgatlo tabletta tobb, mint 1 eve torteno szedese mellett jelen levelen kimaradt egy szem (5. Nap), majd ezt nem potoltam, hanem 24 ora elteltevel a kovetkezo szemet vettem csak be....
        Tisztelt Doktor Úr! Rendszeresen szedem a Mirabella fogamzásgátlót, azonban a múlt héten pénteken elfelejtettem bevenni az aznapi gyógyszert, majd szombaton is. Erre sajnos csak vasárnap este jöttem rá, és éltem nemi életet szombat este. Ez az...
        Doktor úr! Szülés után vagyok már és 3 honapja kezdtem el szedni a symiciát eddig mindig a 8. Napon szedtem be most véletlen elnéztem a napokat , Vasárnap helyett Szombaton szedtem be a gyógyszeremet azaz nem a 8. Napon hanem a 7. Napon szedtem...
        T. Doktor úr/nő! Lehet baj belőle ha 1 nappal elöbb keztem el szedni a fogamzásgátlómat? Vasárnap helyett Szombaton keztem el szedni , nem a 8. Napon szedtem be nem a 7. Napon szeretnék érdeklödni hogy most végülis hogyan kell szednem mostmár...
        Udvozlom! Olyan gondom lenne,hogyfogamzasgatlo tabletatt szedek viszont augmenint szedtem 1 hetig. Kb.2hete kezdtem el szedni. 1,5hete voltam egyutt a parommal. Parnapja kellett volna megjonni a menszeszemnek,de kesett ket napot,barna folyas jelentezett,utana...
        Tisztelt Doktor Úr /Nő! Sajnos úgy alakult, hogy esemény utáni tablettát kellett bevennem. Védekeztünk, de az óvszer a kihúzás során eléggé lecsúszott és féltem, hogy eresztett vagy hasonlók. Tegnap vettem be a tablettát 24 óra...