• Dienille fogamzásgátlótól hízok és szőrösödöm majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.)

        a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel

        azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár?

        az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be?

        ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének.

        összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?

         

        előre is köszönöm válaszát!

        Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabletta (nem hasmenés) csak a normálisnál hígabb vagy a normális és nem híg (tehát rendes )széklet( napi 1-szer) esetén távozhat-e a szervezetből? Ezen kívül...
        Tisztelt Doktor Úr! 3-3,5 éve szedem a Jangee tablettát, és először fordult elő,hogy első héten a 7. (vasárnapi) tablettát kihagytam, és 14 órával később vettem be. Előtte szombati napon voltam együtt a párommal. Szeretném kérdezni, hogy...
        Tisztelt Doktornő /Doktorur! A fogamzasgatlom első hetében tartok. Hat szemet bevettem. Majd a 7.szemnél ciprinol antibiotikumot kezdtem el szedni hólyag hurutra. Párommal történt együttlét az első héten de nem ment el bennem. Kell tartanom...
        Üdvözletem! Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedek. Minden nap este 9kor veszem be és az aktuális levél 12. tablettájának bevétele után fél órával egy egyszeri hasmenésem volt. Előző este együtt voltam a párommal és belém élvezett, de...
        Kedves Doktornő! 17 éves vagyok. Egy hónapja keztem szedni fogamzásgátló tablattát. 1 nap kivételével (max 1 óra késéssel) minden nap ugyanabban az időpontban beszedtem a napi pirulát. Most tartok a 7 tablattamentes napom második napja végén...
        Üdvözlöm! Már bő 2 éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, de ilyen még nem történt ami a napokban megesett most velem. Pont új levelet kezdtem, legelső szemet bevettem; majd kb. egy óra múlva volt egy kisebb hasmenésem illetve 4 óra...
        Tisztelt Dr Nő/Férfi! Az a kérdésem, ha nuvaring után kezdem használni a lindynette 20-at, akkor mennyi idő után leszek védett?
        Üdvözlöm 6éve symicia fogamzásgátlót szedek, soha nem hagytam ki egy szemet sem. Azonban most mégis sikerült az 5.szemet kihagynom. Aznap reggel együtt voltam a párommal és este kellett volna bevennem,elfelejtettem. És csak a 6.szem...
        Tisztelt doktor ur / no! Az lenne a kerdesem , hogy mar regota szedek fogamzasgatlot, most az uj levél 7. szemét vettem be tegnap este 9-kor. Ma delutan 2kor eros hasmenésem volt. Ha nem folytatódik a hasmenés, kell kiegészítő védekezést...
        Fogamzásgátlót szedek lassan egy éve. Pénteken reggel 9-után bevettem az 5. szemet és este szeretkeztem a párommal , aki bennem ment el. Másnap reggel elfelejtettem bevenni a 6. szemet, csak este 11 kor jutott eszembe. Tehát 13-14 óra telt el a...