• Dienille fogamzásgátlótól hízok és szőrösödöm majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.)

        a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel

        azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár?

        az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be?

        ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének.

        összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?

         

        előre is köszönöm válaszát!

        Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! A múlthéten elkaptam egy vírusos hasmenős, lázas nyavalyát ami egész héten kínzott. Antibiotikumot (Klion) írtak fel rá, amit el is kezdtem szedni és ezen a hétvégén fogy el. Eközben én fogamzásgátlót is szedek (Symicia)...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos nem merek fordulni nőgyógyászhoz a kérdésemmel, mert nagyon szégyellem magam. Pont 15 hete volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán...
        Tisztelt DoktorÚr! Kb 3 évvel ezelőtt irtak fel nekem a Jangee fogamzasgatlo tablettat. Kb 3 honap utan 10-15 naponta elment a látásom ( mindennek a felét láttam , zsibbadtam , felora alatt elmult es fejfajas kiserte ). Ezutan Abbahagytam a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A második hete szedem ezt a levél fogamzásgátlót. Két egymásutáni gyógyszer kimaradt. Lehet terhesség az utána következő napi együttlétből? Ha igen, lehet tenni még ellene? Köszönettel
        Tisztelt Doktor Úr, Folyamatosan 5 éve szedem Dienille típusú fogamzásgátlómat. Az esküvőm miatt szeretném 1 héttel eltolni a köztes vérzésem, az a kérdésem 2 levéllel beszedhetek egymás után? Vagy mi a megoldás? Üdvözlettel: Horvath...
        Tisztelt Doktor Úr! A 72 órás tabletta fogamzásgátló mellett is felboríthatja a ciklust? Csináltam tesztet, negatív lett. Válaszát előre is köszönöm!
        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Laurina fogamzásgátlót szedek. A második hét utolsó napján, a 14. napon piros tabletta helyett a 3. hét, 15. napi fehér tablettáját vettem be. Majd a 15. napon a 16. napi fehér tablettát. Ma vagyok a 16. napon, és...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő, Ditinell fogamzásgátlót szedek másfél éve, és az a gondom, hogy két napja, a 20.szemnél jártam, amikor is, hánytam éjszaka, 3 órával a gyógyszer bevételét követően. Hasmenésem is volt. Utána bevettem egy...
        Tisztelt doktorno/ur! Elkeztem szedni a Dienille fogamzasgatlo tabletat elszor 2017.marcius 23 szedtem be az elsot ahogy az orvosom tanacsolta de 3 hetig folyamat menstrualtam felkerestem az orvosomat kaptam tole gyogyszert.De mivel nem szamoltam ki a 21...
        Pénteken volt 2 hete, hogy a menstruációm első napján elkezdtem szedni a Yasminelle fogamzásgátló tablettát, melynek hatására a vérzésem szinte csak pecsételő vérzés lett. Azóta már 2 alkalommal is együtt voltam a párommal, és nem...