• Dienille fogamzásgátlótól hízok és szőrösödöm majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        20 éves vagyok és első alkalommal jártam nőgyógyásznál.( a bőrgyógyászom javasolta h kezdjek el fogamzásgátlót szedni a bőröm miatt,mert elég pattanásos vagyok és ő ezt javasolta megoldásként.)

        a nőgyógyász pedig a dienille tablettát írta nekem fel

        azonban vannak félelmeim ezzel az egész fogamzásgátló tabletta dologgal kapcsolatban. kissé hízékony vagyok,és nem szeretnék hízni a tablettától. illetve attól is félek h esetleg elkezdenék "szőrösödni". egyik ismerősömnél például ez fodult elő,és mivel én alapból nem vagyok túlzottan szőrös,nem szeretném h a tabletta miatt ez kialakuljon. egyáltalán lehetséges h a tabletta ilyen mellékhatással jár?

        az is érdekelne még a tablettákkal általánosságban véve,hogy ha a tabletta szedését befejezem,előfordulhat h szőrösödés vagy egyéb férfi nemi hormon hatás következne be?

        ezen kívül még gilbert-kórom is van és néhol azt olvastam hogy emiatt nem is lehet tablettát szedni,mások szerint viszont kellő vérvizsgálatok és normális eredmények mellett,nincs akadálya a tabletta szedésének.

        összegezve a kérdésem az lenne h Ön javasolná-e a tabletta szedésének elkezdését esetemben(pattanások) vagy inkább keressek más megoldást?

         

        előre is köszönöm válaszát!

        Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, pattanásos bőr témában

        Kedves Hölgyem!




         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-11-03 14:08:13; Megválaszolva: 2009. november 03., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor ur / no! Az lenne a kerdesem , hogy mar regota szedek fogamzasgatlot, most az uj levél 7. szemét vettem be tegnap este 9-kor. Ma delutan 2kor eros hasmenésem volt. Ha nem folytatódik a hasmenés, kell kiegészítő védekezést...
        Fogamzásgátlót szedek lassan egy éve. Pénteken reggel 9-után bevettem az 5. szemet és este szeretkeztem a párommal , aki bennem ment el. Másnap reggel elfelejtettem bevenni a 6. szemet, csak este 11 kor jutott eszembe. Tehát 13-14 óra telt el a...
        2 éve szedek Novynette fogamzásgátlót. Jelenleg a gyogyszer szedes masodik hetet tartom. 11.napon elfelejtettem bevenni este 10kor szokasos idoben, amit a 12.napon azaz tegnap, este 10 orakkor potoltam, igy egyszerre ket gyogyszert vettem be. A...
        Tisztel Doktor Úr! Sajnos a fogamzásgátló tabletta 18. napján elfelejtette beszedni a gyógyszert,ami másnap 12 órán túl jutott az eszembe. A tájékoztatóban azt olvastam, hogy az én esetemben vegyem be az elmaradott tablettát és az éppen...
        Tisztelt Doktor Úr! 32 éves nő vagyok, 4 éve Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek (előtte más fajtát szedtem). Minden nap délután 2-kor veszem be. A problémá(i)m, hogy múlt szombaton (07.29.) a bevétel után kb 1-1,5 órával...
        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az utóbbi 1 hétben, nyaralás miatt , minden este elfogyasztottam kis mennyiségű alkhololt (max fröccs, 1-2 dl bor), közel egy időben a gyógyszer bevételével. Lehet ez bármilyen hatással a...
        Segitseget szeretnek kerni! 2eve volt egy szemfenek trobozisom...ideghartya elzarodas a bal szememben a fogamzasgatlotol!azota nem szedek semmi hormonalis gyogyszert!nem lehet!tegnap elott tortent az ,esemeny*...vedekeztuk de sajnos elkasszatt az...
        Tisztelt Doktor Úr! / Doktor Nő! Évek óta Yasminelle fogamzásgátlót szedek. Sajnos a tegnap esti tablettát elfelejtettem bevenni. Ma délelőtt 10 órakor vettem be, tegnap este 10-kor kellett volna. (Lefekvés előtt szoktam bevenni.) A harmadik...
        Most kezdtem el először szedni fogamzásgátlót, Jangee-t. 19-én egész nap menstruációs fájdalmaim voltak, estére meg is jött, de kicsit barnás volt. Akkor be is vettem az első tablettát. Másnap élénk piros vér jött. Lehet ebből baj, hogy...
        Tisztelt Dr. Úr! A múlthéten elkaptam egy vírusos hasmenős, lázas nyavalyát ami egész héten kínzott. Antibiotikumot (Klion) írtak fel rá, amit el is kezdtem szedni és ezen a hétvégén fogy el. Eközben én fogamzásgátlót is szedek (Symicia)...