• Lilly spirál!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr Úr/Nő!!!

        Szeretnék spirált használni!1 gyermekem van!A lilly short nevű spirált ajánlották.De hallottam olyat h a spirál megnöveli a menstruációs napok számát és a görcsök erősségét!!!Szeretnék tájékoztatást a témával kapcsolatban!!!Előre is köszönöm szépen!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a spirál témában

        Kedves Kérdező!

        Valóan igaz az , hogy a méhen belüli eszköz mellett többnyire erősebb menses jelentkezik és tovább tart, illetve előfordulhatnak alhasi görcsök. A hatékonysága valamivel kisebb a fogamzásgátló tablettákénál és amennyiben terhesség alakul ki mellette, nagyobb az esély a méhen kivüli terhességre. A másik ismert szövődmény a kismedencei gyulladás lehetősége. Ugyanakkor olcsó (8-10.000ft), biztonságos megoldást jelent 5-7 évente elegendő cserélni.

        Nem régen került forgalomba egy hormontartalmú változat, aminek számos előnye van. A benne lévő hormon csak helyben fejti ki a hatását, a méhnyálkahártyát elsorvasztja, így a menses mennyisége minimálisra csökken és alhasi panaszokat sem okoz. A biztonságossága még a tablettánál is nagyobb , a fenti mellékhatások előfordulása pedig a hagyományos eszközhöz képest felére csökken. Az egyetlen hátránya az ára:40.000 ft körül van. 5 évig lehet viselni.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós  

         A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu-ra!


         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-11 19:18:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: