• Jó-e ha váltok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        A Lindynette 20 nevű fogamzásgátló tablettát szedtem 4 évig. Mikor elkezdtem szedni nem igazán voltak hízási problémáim. Az utóbbi egy évben viszont pecsételő vérzésem volt. Az orvosom azt tanácsolta, hogy ilyenkor vegyek be 2 db tablettát, és el fog múlni. Igaza lett. Most orvost váltottam, aki úgy oldotta meg a helyzetet, hogy egy új tablettát írt fel, a Lindynette 30-at. A kérdésem az lenne, hogy erősebb-e ez a tabletta annyival, hogy hízást eredményezzen? kár rövid, akár hosszú távon? Vagy megnyuhodhatok, az alakom nem fog változni?

        Köszönettel,

                             zs

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló váltás témában

        Kedves Hölgyem!

        Valóban nem megoldás, hogy két szemet vett be a fogamzásgátlótól, így gyakorlatilag megduplázta a dózist. Ez mondjuk bizonyítja, hogy magasabb hormontartalmú gyógyszerre van szüksége. Erre pont megfelelő lesz a 30-as. Ami ugyan több hormont tartalmaz, de azért ez sem olyan sok, szintén korszerű készítmény, csak egy pici a különbség, de a közti vérzés megoldására általában ez elegendő szokott lenni.

        A testsúlya valószínűleg most sem fog változni, bár ez kiszámíthatatlan. Van aki a kisebb hormontartalmú tabletta mellett is meghízik, van, akinek az ennél is nagyobb hormontartalom sem fokozza az étvágyát. Váltson nyugodtan, és figyeljen oda, hogy ne egyen többet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-05 07:29:27; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: