• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, jelenleg 29 éves nő vagyok, 11 éven át szedtem fogamzásgátló tablettát. Többször váltottam, sok éven át Meliane-t szedtem, majd kb két éve Yasminelle-re váltottam, ami nem bizonyult túl sikeres döntésnek. A testem a korábbinál jóval több vizet tartott vissza, a súlyom is több lett, bár valószínűleg a több víztől, így pár hónap után abbahagytam. Kicsit később elkezdtem megint a Meliane-t, de már attól is hasonló tüneteim lettek, a lábam olyan vizes volt, hogy úgy éreztem szétreped a bőröm, "nem volt" bokám és a közérzetem is rossz volt. Korábban egyáltalán nem voltak ilyen súlyosak a mellékhatások. Így végül a Meliane-t is abbahagytam, azóta lement rólam a víz és még a menstruáció előtt is látszik a bokám. Nemrégiben olvastam a hüvelgyűrűről. A kérdésem az volna, hogy létezik-e, hogy oly sok év után a fogamzásgátlót valamiért már nem hajlandó elviselni a szervezetem, illetve a hüvelygyűrű esetleg megoldást jelenthetne-e. Köszönettel: EA

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves EA!

        Azt gondolom, hogy mindenképpen célszerű lenne belgyógyászati, kardiológiai és laborvizsgálatokat végezni bármilyen készítmény felírása előtt, mivel a Yasminelle-nek enyhe vízhajtó hatása is van, így nem "természetes" jelenség , ha ennek az ellenkezője következett be. Amennyiben valamennyi vizsgálat negatív , akkor lehet megfontolni a hüvelygyűrű, vagy bármilyen más készítmény felírását.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-04 20:23:24; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: