• Szabad -e fogamzásgátlót szednem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr!

         

        26 éves lány vagyok. 10 évvel ezelőtt Hodgkin-kórral kezeltek egy éven át.Kemoterápiát és sugárkezelést is kaptam, összesen 1 éven át. A betegségből meggyógyultam, azóta minden leletem negatív. Olyan kérdésem lenne, h Ön szerint veszélyt rejt -e magában ilyen előzménnyel fogamzásgátló tablettát szedni?2 éven át szedtem a Yasminelle-t, de mostani nőgyógyászom nagyon rámijesztett, véleménye szerint azonnal hagyjam abba, mert Hodgkin után nekem ezt nem szabadna szednem. Anno a gyógyszer felírásakor az akkori nőgyógyászt tájékoztattam korábbi betegségemről, de ő azt mondta nyugodtan szedhetem.Kérem szíves véleményét, mert most már teljesen tanácstalan vagyok, h mit tegyek!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, hodgin-kór témában

        Kedves Kérdező!

        Szerintem a legbiztosab választ a hematológus kezelőorvosától kaphatja. Ha Ő megengedi a fogamzásgátlót, akkor szedheti.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 00:02:43; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: