• Mi történik ha abbahagyom a fogamzásgátló szedését?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        24 éves nő vagyok, és valamivel több mint 5 éve szedek fogamzásgátlót, amit most szretnék abbahagyni. Kérdésem az lenne, hogy mi várható az elkövetkezendő hónapokban? Nyilván felborul a hormonháztartásom, szeretném tudni, hogy mi az ami természetes tünet ilyenkor, csak hogy ne aggódjak feleslegesen ha valami szokatlant tapasztalok. Továbbá kérdésem az lenne még, hogy hány hónapot "pihentessek" és ha szeretném újra szedni a tablettát akkor mikor kezdhetem el legkorábban? E a sok éven át tartó tablettaszedés nem lesz hatással ara, ha majd gyereket szeretnék?

        Az alábbi tablettákat szedtem az 5év során:

        trinordiol néhány hónapig

        novynette kb másfél-2 évig

        és jelenleg is harmonet drazsé (kb 3év)

         

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Nincsen semmilyen hatással a későbbi terhességre a fogamzásgátló tabletták szedése. 2-3 hónapos szünet tartása a tabletta szedésében elegendő. A leggyakoribb tünet az abbahagyást követően , hogy nem jelentkezik a szokott időben a menses. Ha az abbahagyást követően 2 hónappal sincs menses, akkor gyógyszeresen meg szoktuk hozni a vérzést.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 11:44:41; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: