• Gyógyszerváltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr !

        10 évig szedtem Tri-regol tablettát. Egyéb okok miatt abbahagytam. (Csökkent, nemi vágy)  A kérdésem: kisebb szünet után újraszednék, de mit is, és mennyi szünet után?  37 éves vagyok, egy gyermekem van. Nem dohányzom, kisebb apró visszerek vannak, de nem fáj. Gyermekem születése előtt nem szedtem semmit, viszont rendszertelen volt a mensi. A 10 év alatt mindig rendszeres volt a menzesz a gyógyszerrel. Ha tudna vizsgálatok nélkül egy-két gyógyszernevet, ami számomra megfelelő lehet:kérném szíves válaszát(:-)

        Köszönettel,

        Ritci

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Ritci!

        Nem tudom felvetődött-e korábban a méhen belüli eszköz használata? Mivel gyermeket már szült, ideális is lehetne, beszéljék ezt meg orvosával. Ha mégis a fogamzásgátló mellett döntene, akkor mindenképpen egy alacsony hormontartalmú gyógyszert ajánlanék, pl. Yasminelle, Mercilon, Lindynette 20. Nem garancia viszont arra az alacsony hormontartalom, hogy nem lesz hatással a libidóra, a testsúlyra, a visszerekre. Bizony ki kell tapasztalni, és szükség esetén váltani. Várakozni nem kell, a szünet nem változtat semmin sem. Amit viszont tudnia kell, hogy a fogamzásgátló mellett nem rendszeres a menstruációja, hiszen ilyenkor csak megvonásos vérzés van, így ez független attól, hogy gyógyszer nélkül milyen a vérzés, hiszen a fogamzásgátló csak felfüggeszti azt.
        A méhen belüli eszközt még fontolja meg azért.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 11:02:22; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: