• Belara szedése 5-ik naptól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Ha a Belara fogamzásgátlót a ciklus 5.-ik napján kezdem el, akkor a hatás egy hét alatt kifejlődik? Azért szeretném így szedni, mert így meg tudnám nyújtani ciklusok hosszát, vagyis ritkábban jelentkezne vérzés( 26-32 naponta és nem 22-28 naponta), viszont ha több, mint egy hét kiegészítő védekezés szükséges az elején,akkor inkább kezdem az első napon.

        Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem nyújtaná meg a ciklusok hosszát, hiszen a tablettamentes időszakban a jövőben is ugyanakkor jelentkezne a vérzés, tehát 28 napos ciklus lenne továbbra is.

        Az 5. napon kezdve csak a következő ciklus biztonságos, az 1. napon szedve is érdemes a 2 hetet kivárni, hogy biztosan ne essen teherbe.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 11:53:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: