• Tabletta elhagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Nő/Úr! Kilenc hónapja szedtem a mercilon nevű fogamzásgátló tablettát. Mivel a párkapcsolatom véget ért úgy gondoltam, abbahagyom a tabletta szedését. Az utolsó havit szépen beszedtem, aztán már nem váltottam ki a következő receptet. A menszeszem elmúlt de aztán rá egy hétre újra jelentkezett és sajnos 8 napig tartott. Ennek mi lehet az oka? Azóta április 13. (akkor jött meg másodszorra) nem jött még meg. Kezdek aggódni, ugyanis új párkapcsolatba kezdtem már azóta és szexuális életet is élek. Másik kérdés: lehet-e abból bajom, ha a barátom előnedve a hüvelyembe kerül közösülés során? Harmadik kérdésem: a fogamzásgátló szedése alatt nem híztam csak kb. 2 kg-ot. Most viszont, mióta abbahagytam újabb 3-at. Mitől lehet ez? Összefügghet a gyógyszer elhagyásával? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Aggódó leányzó

        WEBBeteg szakértő válasza a mesntruáció témában

        Kedves Aggódó Leányzó!

        Bizony teherbe lehet esni a megszakított közösülés során, csináljon egy terhességi tesztet. Ha negatív, akkor forduljon nőgyógyászához, hogy megbeszéljék, milyen fogamzásgátló alkalmazása lenne megfelelő.

        Még az is lehet, hogy a tabletta miatt nem jön meg, de mivel rendszeres szexuális életet él, a védekezést bizony meg kell oldani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 13:33:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: