• Fogamzásgátló vs. trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Ha édesanyámnak trombózisos volt a lába (mikor kisgyerek voltam) és csonttöréskor véralvadásgátlót kell szednie, illetve nagymamám is így volt amellett hogy cukorbeteg a család 80%-a, szedhetek-e fogamzásgátló tablettát? És hosszú távon is szedhetek? Kell-e ezekről szólnom a nőgyógyásznak? Nekem még nem voltak ilyen gondjaim (egy szülésen túlvagyok)egyetlen problémám, hogy refluxos vagyok sajnos. Szerdán megyek nőgyógyászhoz, nagyon számítok a válaszukra! Előre is köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, trombózis témában

        Kedves Hölgyem!

        Az, hogy szedhet-e fogamzásgátlót attól függ, hogy van-e Önnek fokozott hajlama a trombózisra. Ami,-tekintve a családi kórelőzmény- vizsgálatot igényel. Ez egy vérvétel lesz, és addig, amíg nincs meg az eredmény, nem javasolt a tabletta szedése. Azután majd meglátják.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 21:01:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: