• Yadine-ról Meliane-ra váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Farkas Ágnes Doktornő! Hálásan köszönöm a segítségét! Olvastam, hogy a Melianéban (Lindynetben, Harmonetben) található sárgatesthormon-származék, a gesztodén, enzimbénítás révén jelentősen megemeli a vér ösztrogénszintjét. Ez mit jelent pontosan? Nem lehet baj belőle, hogy eddig magasabb volt a Yadine hormontartalma és "leváltom" hirtelen? És tehát ha elfogy a 21.szem Yadine és másnap elkezdem az újat (Meliane)rögtön vagyis a 22.napon akkor véd a terhességtől azonnal. Nem kell védekezni egyáltalán máshogy? Tudom nem fogok menstruálni, de ebből baj nem lehet ugye? Nagyon várom a mielőbbi válszát, és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        A mai korszerű készítmények mind alacsony hormontartalmúak, azért a Yadine-nak sem volt akkora hormontartalma, hogy ez problémát jelentene. Egyébként minden gyógyszernek megvan a saját hatásmechanizmusa, a gestoden hatása egyébként antiösztrogén, de szerintem ezen nem kell gondolkoznia, mert ez már bizony gyógyszertan.

        A váltás rendben lesz, és teljes védelmet fog biztosítani már az első naptól. Nem lesz baj, ha nem jön meg a vérzés, de áttöréses vérzés viszont lehet akár 1-2 hét múlva, ettől ugyanúgy szedje a gyógyszert, nem kell aggódni miatta.

        További kérdéseivel várjuk vissza!

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 14:29:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr/doktornő! 20éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni a nőgyógyászom javaslatára. A bellara nevű gyógyszert írta fel nekem elsőre. 5 hónapig szedtem ezt a gyógyszert, a szedése alatt folyamatos...
        Tisztelt Hölgyem/Úram! Nem rég a gyógyszertárban nem tudtak olyan fogamzásgátló gyógyszert adni, amit az orvosom felírt. Taisa filmtablettát szedtem. A patikus ajánlott egy másik gyógyszert, ami úgyanazokból az összetevőkből áll. Deciora...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó