• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszadó! Az a kérdésem lenne hogy milyen hatása lehet a fogamzásgátló drazsé késői beszedésének? Múlt hét kedden lázas beteg voltam és elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót amit szerda este pótoltam. A drazsé betegtájékoztatója szerint: "Az utolsó, be nem vett drazsét amilyen hamar csak lehet, be kell venni. A további drazsékat a szokásos időpontban kell bevenni. Ezen felül a biztonság fokozása érdekében nem hormonális fogamzásgátló módszerre van szükség a következő 7 nap folyamán." De ez a hét nap nekem túlnyúlik az aktuális levélen 1 nappal. A tájékozatató szerint:"Ha ez a 7 nap tovább tart, mint a jelenlegi csomagolás utolsó drazséja, új doboz szedése kezdhető, ha a jelenlegiben már nem maradt több drazsé. Két doboz szedése között nem szabad semmilyen szünetnek lennie." Igazából én nem terveztem megkezdeni a következő havi levelet, hiszen a barátommal a havi szünet alatt -ami bármelyik nap elkezdődhet- úgysem érintkezhetünk, és így már le fog telni a 7 nap, és a szünet után úgyis elkezdem szedni a következő havi fogamzásgátló drazsét. Bár évek óta ugyanezt a fogamzásgátló szert szedem, rendszeresen, mégis kétségeim vannak hogy a szünetem elteltével biztonságos lehet-e ígyis az együttlét?(csak a tabletta használatával) válaszát előre is köszönöm (és elnézést a hosszú levélért)

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Azért kell szünet nélkül szedni, mert így marad teljes a védettség. Ha szünetet tarta, akkor az első 2 hét alatt alkalmazzon kiegészítő védekezést is.

        A 7 napos szünetben egyébkén rendszeres szedés esetén teljes a védelem.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-09 15:00:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr/doktornő! 20éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni a nőgyógyászom javaslatára. A bellara nevű gyógyszert írta fel nekem elsőre. 5 hónapig szedtem ezt a gyógyszert, a szedése alatt folyamatos...
        Tisztelt Hölgyem/Úram! Nem rég a gyógyszertárban nem tudtak olyan fogamzásgátló gyógyszert adni, amit az orvosom felírt. Taisa filmtablettát szedtem. A patikus ajánlott egy másik gyógyszert, ami úgyanazokból az összetevőkből áll. Deciora...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó