• Yadine+10kg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Farkas Ágnes Doktornő! Ma felkerestem a nőgyógyászomat aki Meliane vagy Harmonet tablettát ajánlott a Yadine helyett, mondván hogy lényegesen alacsonyabb hormontartalmú (és így nem is olyan káros hosszú távon) mint a Yadine vagy a régen szedett Tri-regol és remélhetőleg nem fogok hízni sem ezáltal.Tabletta mellett szeretnék mindenképp maradni.(A Refluxommal is szedhetem.) Nagyon kérem, írja meg legyen szíves, hogy Ön szerint jó-e ez a 2 tabletta amit ajánlott az orvosom (melyik a jobb)és hogy hogyan váltsak anélkül hogy máshogy is védekezni kellene. A Yadine 7.szemnél tartok még, abbahagyhatom vagy végig kell szedni? És ha elfogy a 21.szem és másnap elkezdem az újat rögtön (tudom nem fogok menstruálni) akkor véd a terhességtől azonnal.Nagyon várom a mielőbbi válszát, és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Mindkettő alacsony hormontartalmú fogamzásgátló, nyugodtan megpróbálhatja. Váltani pontosan úgy kell, ahogy leírta (ezt a csomag Yadine-t még szedje végig), akkor a védelem nem csökken. Az előfordulhat, hogy áttöréses vérzés jelentkezik, ettől nem kell megijednie majd, szedje csak a napoknak megfelelően, és 1-2 cikluson belül a rendszeresség is várhatóan helyreáll.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-09 14:39:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztel doktor Úr/Nő! Lassan 4 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát . 2héttel ezelőtt (szombaton) kimaradt egy tabletta a levél 3.hetéből, ezért a bet.táj. alapján szünet nélkül folytattam a következő levelet . Tegnap együtt voltam a...
        Jó Napot kívánok Doktor Nő/ Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy elkezdtem a mai napon (2018.03.23) szedni a Symicia nevű fogamzásgátlót és az lenne a kérdésem hogy mennyi időn belül hat? A 23.a a vérzésem első napja. Meg kell...
        Jó napot kívánok! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a gestomix nevezetű fogamzásgátlót szedem kb 5 éve és 5 napja késik a menstruációm. 1 héttel ezelőtt influenzás voltam kaptam rá antibiotikumot és köhögés csillapítót...
        Üdvözletem! A minap a barátommal gumi nélkül közösültünk. Bár amig bennem volt az 10 másodpercnek kalkulálható be. Biztosra tudom, hogy nem ment el bennem, mert kihuzta és rásegített a kezével, hogy elmenjen. Az aktus után arra lettem...
        Üdv,24 éves nő vagyok, kb három éve szedek fogamzásgátlót. Sajnos mult hónapban a munkam miatt nem tudtam kiváltani ezért egy levél kimaradt. Az eddigi ciklusaim szerint hetfőn kellett volna megjönnie, de eddig semmi.(együttlétkor...
        Jó napot kívánok! Egy olyan gondom lenne, hogy nagyon beteg voltam , erős fog ill. fülfájásom volt, amire 5 napig fájdalomcsillapítókat szedtem. (Algoflex Forte, Nurofen forte). Kb. 2 éve Adelle fogamzásgátlót szedek, soha nem volt vele gondom....
        Üdvözlöm.21 éves vagyok szedtem már régebben is fogamzás gátló tablettát. Most viszont át tértem az injekcióra (Depo Provera) AZ Lenne a kérdésem Hogy ezzel ajánlott megszakítani a közösülést? Nem okoz gondot ennél ha a barátom belém...