• Probléma (fogamzásgátló)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        25 éves lány vagyok, s limmár 1,5 éve kínlódok a fogamzásgátló gyógyszerekkel (mióta a Gracial-ról leállítottak). Állandó jelleggel kis hormontartalmú készítményekre igyekeztek az orvosok beállítani, de folyamatosan véreztem a gyógyszer mellett, így egy hónappal ezelőtt letettem a gyógyszert, addig amíg ki nem vizsgálnak, hogy mi lehet a gond. 

        Idén márciusban azonban a kardiológián megállapították, hogy metralis prolapsus-om van, emiatt Betalocot szedek (2x5 mg). A gyógyszer a leírása alapján jelentősen befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását, viszont én szeretnék gyógyszert szedni (amennyiben a kivizsgálások után megállapítják, hogy lehetséges), mert ezt tartom a legbiztonságosabb védekezési formának, de attól tartok, hogy a Betaloc miatt nem lenne értelme szedni a hatás befolyásolhatósága miatt.

        Mi az Ön meglátása erről?

        Köszönettel: Zsanett

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Zsanett!

        A fogamzásgátló és a Betaloc elvileg csökkenti egymás hatását, gyakorlatilag szerintem alig. Tehát biztosan szedhet bármilyen fogamzásgátlót. De sajnos vannak olyan nők, aki szinte minden gyógyszer mellett véreznek. Hát ilyenkor elég nehéz a helyzet. Milyen tanácsot adjak... Talán a Triodena? De azért próbálja meg az összes fogamzásgátlót.

         

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 11:38:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr/doktornő! 20éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni a nőgyógyászom javaslatára. A bellara nevű gyógyszert írta fel nekem elsőre. 5 hónapig szedtem ezt a gyógyszert, a szedése alatt folyamatos...
        Tisztelt Hölgyem/Úram! Nem rég a gyógyszertárban nem tudtak olyan fogamzásgátló gyógyszert adni, amit az orvosom felírt. Taisa filmtablettát szedtem. A patikus ajánlott egy másik gyógyszert, ami úgyanazokból az összetevőkből áll. Deciora...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó