• Bízhatok a ciklusomban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Már egy ideje figyelem a ciklusaimat és mindig 28 napra jön meg a menzeszem. (néha van hogy egy napot késik, de ez tényleg ritka).A párommal megszakítással védekezünk, az a kérdésem hogy ilyen rendezett ciklusban ugye nem fordulhat elő az hogy a 7. napon teherbe esek?Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a teherbeesés témában

        Kedves Hölgyem!


        Nem a ciklusok hossza az, ami meghatározó, mert egy 35 napos ciklus is lehet rendezett. Az a lényeg, hogy mikor van peteérés. Van, aki ezt könnyen meg tudja mondani, és sikerrel alkalmazza a naptármódszert, de egyébként elég bizonytalan erre hagyatkozni. Bizony előfordulhat terhesség így is, ha nem így lenne, akkor nem lenne szükség fogamzásgátlásra. Ha nem probléma, ha véletlenül terhes lesz, akkor nyugodtan alkalmazza ezt a módszert. De ha nagyon nem akar gyermeket, akkor menjen inkább biztosra.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 09:32:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: