• Lehetek-e terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Yadine fogamzásgátló tablettát szedek.Egy hétig betegség miatt szednem kellett augmentint,amiről tudom,hogy hatástalanítja a tablettát.Egy hete már abbahagytam az augmentin szedését és rendesen bevettem a fogamzásgátlót.Az lenne a kérdésem,hogy ha egy hét elteltével együtt voltam a párommal fenn áll-e a terhesség lehetősége? A menstruációm az együttlét előtt 3 nappal fejeződött be.(Ezt azért írtam,mert tudom,hogy a fele időben a legtermékenyebb egy nő.)
        Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy a különböző gyógyszerek mennyi időre hatástalaníthatják a tablettát?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Ilem88

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzástágáló témában

        Kedves Hölgyem!

        Az antibiotikum befejezése után még 7 napig kell kiegészítő védekezést alkalmazni. Ha jól értelmezem, akkor Ön már éppen túl volt ezen a 7 napon, így a védelem megfelelő volt.
        A második kérdésre lehetetlen lenne válaszolni, hiszen több száz gyógyszer van. Ha gyógyszert írnak ki Önnek, akkor említse meg, hogy fogazásgátlót is szed, így ha befolyásolja a hatást, akkor ezt a kezelőorvosával megbeszélheti.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 11:38:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: