• Kérdés Dr. Farkas Ágneshez! Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Farkas Ágnes!

        Most kezdtem el szedni az ujabb levél fogamzásgátlót és a levél elsö hetében hányás és hasmenésem volt(4.nap).Ez szombaton történt éjszaka,többször is hánytam,a gyógyszert este 9kor vettem be és éjfélkor volt erös hasmenésem és hányásom,virus okozhatta,mert másnap(vasárnap) is volt.Elötte nap és aznap is szeretkeztem a párommal,elment bennem.A szemet pótoltam vasárnap reggel 9kor(ez 12 óra az esti bevételtöl számolva).Vasárnap délelötti szem bevétele utána 5 órára rá volt egy kevés hasmenésem még,de gondolom az felszivodhatott.A vasárnap esti gyógyszert nem vettem be,mivel egy szemmel kevesebb lett volna.Ettöl kezdve hétfön is és most is reggel 9kor szedem be,mert voltam nögyógyásznál,és ö mondta,h akkor ne keverjek be ebben a ciklusban és szedjem most be délelött.Azt szeretném megkérdezni,hogy az esti bevételtöl számolva a hányásig eltelt közel 3 órában nem szivodott fel teljesen a gyógyszer attól még lehetek terhes?Tehát petesejt érhetett meg?Vagy lehetetlen ,hogy amire megérik a petesejt addigra a himivarsejtek elpusztulnak?De pótoltam,csak  másnap este nem vettem be.Ettöl nem fogant meg baba ugye?Csak a hatékonyság csökkent,amit keigészitö védekezéssel kell pótolni?A helyzetem nem olyan,mint aki elfelejti bevenni,és utána szeretkezik a párjával,pont forditva,gondolom ebböl nem lehet igy visszamenöleg probléma,mivel a gyógyszer megelözésre van,és bennem akkor volt annyi hormon,hogy megvédjen a teherbeeséstöl.Kérem nyugtasson meg,mert nagyon ideges vagyok,hogy emiatt teherbe eshetek,pedig az orvos is megmondta,hogy nem lehetséges.

        köszönettel: K.Éva

         

        Ui:Én irtam levelet Önhöz,csak a részleteket elfelejtettem megemliten,emiatt elnézését kérem,és köszönöm a válaszát elöre is!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló hatása témában

        Kedves Éva!


        Köszönöm én is, hogy írt ismételten, így már világosabb a helyzet.
        Ne aggódjon, nem lehetett terhes, a gyógyszert még éppen időben pótolta. Szerintem legközelebb ha az estit is beveszi (így eggyel kevesebb szem lenne, amit egy másik levélből pótolhat), nem zavarodik meg a ciklus, de ez már részletkérdés.
        Ne izguljon, igaza van orvosának, nem eshetett teherbe.
        A kiegészítő védekezés azért most egy hétig még elfér a biztonság érdekében.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 16:26:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: