• Vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő. A Mercilon nevű fogamzásgátló tablettát szedem. A szedése közben megbetegedtem és antibuotikumot(Aktil) kellett szednem. Miután befejeztem az antibiotikum kúrát ( egy hét) már csak 5 tabletta maradt a fogamzásgátló levélben. Miközben szedtem az antibiotikumot menstruáció szerű vérzés lépett fel, ami a szokásos 5-6 napig tarott. Ezek után nem tudom, hogy az egy hetes szünet közben számítsak-e újabb menstruációra vagy majd csak a következő egy hetes szünetben lesz? Még egy kérdés, ilyenkor mennyi idő után áll helyre a már megszokott védelem?Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátó, antibiotikum témában

        Kedves Hölgyem!

        Mivel az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló hatását, így vérzés is felléphet, mint Önnél. Szedje tovább a gyógyszert a megszokott szerint, lehet, hogy a 7 napos szünetben is lesz vérzés. És ne feledjen el kiegészítő védekezést alkalmazni az antibiotikum szedése alatt és azt követően egy hétig.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 14:45:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: