• Fogamzásgátló többszörös váltása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

        A történetem kissé összetett. Két évvel ezelőttig nem voltam hajlamos a hízásra, bármynnit és bármikor is ettem. Azonban kb. két évvel ezelőtt elkezdtem lassan hízni és mostanra 10 kiló körül jött fel. Még a hízás előtt TriRegolt szedtem, aztán elmentem a Nőgyógyászomhoz, és mondtam, h szeretnék váltani. A Lyndinette-et írta fel, és azóta is tovább hízok.

        Összeköthető a hízás a tabletta szedésével? (ugyanis nem kellett szünetet tartsak a váltás miatt).

        Illetve az ismerőseim közül többen tanácsolták a Yadine-t. Az állítólag a pattanásokra is jó hatással van (sajnos abból is nagyon sok van, annak ellenére, h már 26 éves leszek és többnyire kerülöm a zsíros ételeket. A Lyndinette-t tavaly nyáron kezdtem szedni, átválthatok Yadine-ra?

        Válaszát előre is megköszönve,

        Üdvözlettel,

        Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás, hízás témában

        Kedves Hölgyem!


        Vagy a Yadine, vagy a Yasminelle (kisebb dózisú a hormon benne) lehet, hogy segítene a problémán. A vízvisszatartást csökkenti, ezzel csökkentve a hízást. Amit fontos lenne végiggondolnia, hogy ugyanannyit eszik-e, vagy nőt az étvágy, és többet eszik, ezért hízik. Ha az utóbbiról van szó, akkor több mozgással és megfelelő táplálkozással érhet el eredményt. Ha indokolatlanul hízik, és az újabb váltás sem segít, akkor csak a gyógyszer abbahagyása után lehet megítélni, hogy valóban ez okozza-e a hízást.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-17 12:06:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: