• Lindynette 20 és antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elmúlt hetekben légúti betegségemre antibiotikumot szedtem, s azt a választ kaptam önöktől kérdésemre, hogy "Antibiotikum alkalmazása közben nem nyújt teljes védelmet a fogamzásgátló. Közben is, és az antibiotikum szedés befejezte után egy hétig még alkalmazzon kiegészítő védekezési módszert". Ennek megfelelően cselekedtem, de az antibiotikum szedésének befejezése után már csak 6 db tabletta maradt a havi csomagban. Így az antibiotikum abbahagyása után nem egy heti mennyiséget, hanem csak 6 tablettát tudtam bevenni. Miután ezt beszedtem, hét napos szünetet tartottam, ami alatt jelentkezett is a megvonásos vérzés. Az volna a kérdésem, hogy ebben az esetben a tablettamentes szünet utáni(tehát az új csomag elkezdésétől számított) hányadik napon nyújt biztos védelmet a fogamzásgátló? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Kedves Anna!


        Mivel pontosan betartotta az utasításokat, és szünet nélkül szedte a fogamzásgátlót is, a tablettamentes időszak után a védelem teljes marad. Ilyenkor azért nem olyan a hatás gyengülése, mintha nem venne be egy szem gyógyszert, ne izguljon.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-15 18:33:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: