• Fogamzásgátló abbahagyása mellékhatás miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 16 éves vagyok, és 1,5 hónapig szedtem a yasminelle fogamzásgátló tablettát. _( Ez nem tudom fontos e, de még szűz vagyok.) Ám a felsorolt mellékhatások közül elég sok jelentkezett, és a hasi, alhasi görcsök, fájások kezdtek vészessé válni, így 9.-én már nem vettem be a tablettát. Most 13.-a van, és Azóta a fájások enyhülnek, ám jelentkezett egy sárgás folyás és ez a napok múlásával egyre sötétebb. Barnás, kicsit olyan érzés, mint mikor pecsételtem az első levél szedésének egész idejében. Ez lehet a gyógyszer utóhatása? IGaz az, hogy havi adag közben abbahagyni a szedést nagyon rossz ötlet? Nagyon aggaszt ez az egész, ebben szeretném mielőbbi segítségét kérni. Előre is köszönöm! Remélem nem lesz valami komoly bajom emiatt..

        Tisztelettel: Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, fogamzágátló abbahagyása témában

        Kedves Anikó!

        A szedés közepén nem túl szerencsés abbahagyni a gyógyszert. így a szervezete nem tudja, hogy most mi van ezért van a barnás vérzés. sajnos ez akár egy hónapig is lehet. Egyelőre én azt javaslom, hogy legyen türelmes, minden bizonnyal megszűnik ez a vérzés és utána helyreáll a normál ciklusa. De szerintem akkor más gyógyszert kellene megpróbálni. Pl. meliane.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 16:16:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: