• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        17 éves lány vagyok,2 hónapja szedem a Novynette nevű fogamzásgátlót.

        Az előző levél szedése közben antibiotikumot szedtem és két szemet elfelejtettem bevenni,de másnap pótoltam.A háziorvosom azt mondta,hogy az antibiotikum csak akkor zavarja meg a tablettát,ha közti vérzésem lesz.(nekem nem volt)Ezek szerint akkor nem kell tartanom az esetleges terhességtől?

        Valamint még szeretném megkérdezni,hogy a hét gyógyszermentes napon is teljes a védettség vagy szükség van egyéb védekezési módszerre is?

        Köszönettel:Habibah

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, kimaradt szem témában

        Kedves Habibah!

        Az antibiotium könnyen módosíthatja a gyógyszer hatását, nemcsak akkor, ha rendellenes vérzés lesz miatta, ne hagyatkozzon csak erre. Ez az egyik gyenge pont, míg a másik a kihagyott szemek. Hiszen egy nap elteltével pótolta azokat csak, így mindenképpen csökkent a gyógyszer hatása. Ebben a ciklusban, ha volt 2 olyan hét, amikor nem volt sem kihagyás, sem egyéb befolyásó tényező, akkor már nem szükséges kiegészítő védekezés, és a 7 napos szünetben is megfelelő a hatás. Ha kimarad egy szem gyógyszer, akkor 12 órán belül kell pótolni azt, hogy ne csökkenjen a fogamzásgáltó hatása.

        Ha bizonytalan, írjon bátran, mert jobb megkérdezni mindent, semhogy terhes legyen a fogamzásgátló mellett, mert nem tiszta minden.

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-13 18:34:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: