• Antibiotikum hatása a fogamzásgátlóra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a problémám, hogy torokgyulladás és felfázás miatt antibiotikumot kell szednem, és a háziorvosom tájékoztatott, hogy ez csökkenti a fogamzásgátló hatását, és nincs olyan antibiotikum ami ne csökkentené bizonyos mértékben! Azt szeretném megkérdezni, hogy 5napos ez az antibiotikum kúra, 2x1et kell bevennem( az antibiotikum neve: Zinnat), és hogy AMIKOR ABBAHAGYOM UTÁNNA MENNYI IDŐ UTÁN VÉD MEGINT RENDESEN  A FOGAMZÁSGÁTLÓ!?????

        És miközbe szedem mennyire csökkenti a hatását, és milyen tippet ajánlana ennek kivédésére? Ilyenkor az aktusnál elég például a megszakitásos módszer? Vagy kell még más védekezési mód?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Ui: Főleg a kiemelt kérdésre szeretnék választ kapni, de persze a többire is!

        Üdvözlettel: Niki

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        A gyógyszer szedése alatt, és azt követően 7 napig alkalmazzon kiegészítő védekezést, pl. condomot. A megszakítás mindig bizonytalan módszer!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 15:18:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: