• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő!

        Felírták nekem a Meliane nevű gyógyszert amit elis kezdtem szedni (ez az első levél). A nőgyógyász azt mondta, hogy akkor kezdjem el szedni ha már látom, hogy elkezdtett pecsételni. Mivel ez a folyamat hamarabb úgy más fél héttel hamarabb (február 12-én) elkezdődött be is kaptam az első szemet. A pecsételés 4-5 napig tartott. Azt hittem ez ennyi volt de a rendes idejében (február 22-én) meg jött rendesen a mensim, pedig még volt hátra 11 szem a gyógyszerből. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Jó ez így? És ha elfogy a maradék 6 szem megint megfog jönni? És hogy szedjem tovább? Tartsam magam ahhoz, hogy 7 nap szünet és ha letelt kapjam be a köv szemet? Vagy várjak köv mensim ig és akkor kezdejem el köv levelet? Megfog jönni a 7 nap szünet alatt? Lehet olyan, hogy esetleg gyenge a gyógyszer?(ez lehet butaság!) És ettől ugyanolyan védelmet nyújta terhesség ellen? Kell gondolkodni gyógyszer váltáson?

        És még egy kérdésem lenne a mellfeszülés nem akar szűnni? Ez a gyógyszer mellékhatása lehet?

        Előre is köszönöm a válaszát!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Az első 3 hónap folyamán kell beállnia a vérzésnek, ilyen zavar még előfordulhat, nem kell aggódnia. Az előírásnak megfelelően szedje a tablettát, különben még jobban megzavarja a ciklust, tehát 7 gyógyszermentes nap (ekkor megvonásos vérzés valószínű lesz), majd a következő levél jöhet.
        A mellfeszülés bizony lehet mellékhatás, ahogy rendeződik a gyógyszer hatása ez is csökkenni fog. Ha mégsem múlik, és zavaró, esetleg fájdalmas, akkor viszont lehet váltani kell majd gyógyszert, de ez ritka.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-01 00:59:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: