• Belara fogamzásgátló mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tesztelt doktornő / úr!

        20 évesen először kezdtem fogamzásgátlót szedni és a nőgyógyász a belara-t ajánlotta. Ki is váltottam és több mint 2 hete el is kezdtem használni, úgy ahogy a leírásban volt, a menstruáció első napján. Azóta viszont nem múlt el a menstruációm. 9 napig erősebben azóta gyengébben de még mindig megvan. Előtte sem volt nagyon szabályos, de ilyen először van. Ez lehet a gyógyszer mellékhatása? Vagy ez csak az, hogy beáll minden a helyére? És most hogyha elfogy a 21 tabletta függetlenül attól, hogy megvan-e vagy nem tartsak 5 nap szünetet?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Pecsételő vérzést, vagy barnás (alvadt vér) váladékozást okozhat fogamzásgátló tabletta, különösen az első 3 hónap folyamán, ilyenkor türelmesnek kell lenni, hogy a tabletta hatása kialakuljon. Szünetet ne tartson, mert az még jobban megzavarja a gyógyszer hatásának kialakulását. Amikor elfogy a 21 tabletta, akkor jöhet a 7 gyógyszermentes nap, amikor lehet meg fog jönni a menses rendesen, majd a 8. napon függetlenül attól, hogy van-e vérzés, vagy nincs kezdheti a következő levelet. Orvoshoz akkor kell fordulnia, ha bővebb vérzés jelentkezik, vagy a következő ciklus alatt is vérezgetés lenne. A pecsételés nem okoz nagy vérveszteséget, de ha sokáig tart, az azért már nem jó.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-22 11:18:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: