• Lindynette 20 és Doxycyclin-Zentiva

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A tegnapi nap folyamán fertőzéses(légúti) megbetegedésemre Doxycyclin-Zentiva antibiotikumot írt fel a háziorvosom, melyet az utasításai szerint aznap este el is kezdtem szedni. Amikor a doktornő kérdezte, hogy szedek-e más gyógyszert, mondtam, hogy igen, fogamzásgátlót szedek, de csak annyit felelt, hogy "jó". Viszont az antibiotikum betegtájékoztatóján ez áll: "Fogamzásgátlókkal való együttes alkalmazás nem javasolt (hatásukat felfüggesztheti). A Doxycyclin-Zentiva kemény kapszula szedése idején más fogamzásgátló módszert kell alkalmazni." Az volna a kérdésem, hogy akkor most a fogamzásgátló tablettám (Lindynette 20, 5 hónapja szedem) nyújt-e védettséget az antibiotikum szedése alatt, vagy sem? Illetve, ha nem, akkor az antibiotikum szedésének abbahagyását követően mikor lesz újra biztos a védelem? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Anna!


        Antibiotikum alkalmazása közben nem nyújt teljes védelmet a fogamzásgátló. Közben is, és az antibiotikum szedés befejezte után egy hétig még alkalmazzon kiegészítő védekezési módszert, pl. óvszert.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-22 10:54:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: