• Lehetek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

         

        Február 8.-án voltam együtt a párommal, és csak utánna vettük észre hogy kiszakadt a gumi. Még aznap este éreztem hogy meg jog jönni a menszeszem és már volt is egy kis vér. Reggelre megjött. Nem volt semmi probléma vele, rendesen 6 napig tartott. (első 3 nap erős, utána gyengébb, de a megszokott) Tavaly pontosan ugyan ilyen esetünk volt akkor is kiszakadt de utánna rögtön megjött (és nem lett baba). Vettem egy Gabriel terhességi tesztet, amit az együttlét utáni 6. napon megcsináltam, és negatív lett. Írtam már egy levelet ide, hogy reális lehet e az eredmény, és azt kaptam hogy igen, de ha még biztosabbra akarok menni a reggeli vizeletből készítsem el a tesztet. Elkészítettem az együttlét után 10 nappal. Szintén negatív lett. Sok helyen olvastam, hogy az együttlét után 10-15 nappal a legoptimálisabb tesztelni. Tehát ezt a tesztet már vehetem biztosra? Vagy csinálni kell mégegyet? Kicsit meg vagyok ilyedve mert fájdogál a hasam, pedig tudom hogy ebben az időszakban van peteérésem, és biztos azért fáj, csak ami eddig fel se tűnt azt most sokszor tünetnek fogom fel. Kérem segítsen nekem kedves doktor. Ha a 10. napon teszteltem reggeli vizeletből reális az eredmény?

         

        Mielőbbi válaszát várom, előre is nagyon köszönöm:

         

        Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Eszter!

        A terhességi teszt a vélt esemény után 10 napnál korábban nem ad hiteles eredményt, de biztosat csak a 14-ik napon ad. Tehát így kell számítani. elvileg a teherbe esés a menzesze előtti szexnél kicsi, de szerintem eleget hazardírozott, igenis tessék rendes fogamzásgátlást használni. Ha játszik a tűzzel előbb utóbb megégeti magát, higgye el.

         

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-21 22:48:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: