• A Sumamed hatással van a fogamzásgátlóra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

         

        A háziorvosom vírusos fertőzést állapított meg( a garatomban van valami gond) és egy Sumamed nevű gyógyszert írt fel rá. Fog.gátlót szedek.Ez gyengíti a hatását? (még nem kezdtem el szedni a másik gyógyszert) .A másik kérdésem az lenne, hogy hamarabb jött meg a mensesem, minthogy vége lett volna a levélnek, de inkább barnás folyás, kicsit görcsöl a hasam, de mielőtt szedtem volna f-g-t súlyos görcseim voltak, szóval ez még nálam belefér:) Kicsit aggódom, hogy terhes vagy-e, és ennek a tünete e a barnás folyás. A betegségem miatt volt émelygés, fejfájás, hányinger is. A f-g-t rendesen szedtem, azonos időben, 5 hónapja.Lehetek terhes?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Terhesség nem valószínű, emiatt nem kell aggódnia, inkább a betegség zavarta meg a ciklust. A Sumamed egy antibiotikum, ami gyengítheti a tabletta hatását, ezért a kezelés alatt (mert az antibiotikumot nem lehet kikerülni) és azt követően 7 napig kiegészítő védekezés javasolt.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-02-18 23:22:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr/doktornő! 20éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni a nőgyógyászom javaslatára. A bellara nevű gyógyszert írta fel nekem elsőre. 5 hónapig szedtem ezt a gyógyszert, a szedése alatt folyamatos...
        Tisztelt Hölgyem/Úram! Nem rég a gyógyszertárban nem tudtak olyan fogamzásgátló gyógyszert adni, amit az orvosom felírt. Taisa filmtablettát szedtem. A patikus ajánlott egy másik gyógyszert, ami úgyanazokból az összetevőkből áll. Deciora...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó