• Baj, hogy szünet után váltok Cypromixre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!

        Sajnos a nőgyógyászom nem tájékoztatott, hogy gyógyszerváltásnál nem kell 7 napos szünetet tartani, én pedig csak ma olvastam el a Cypromix használati útmutatóját és tegnap telt le a 7 napos szünet. Több dolog is aggaszt. Az egyik, hogy mától kéne szednem az új gyógyszert, kivéve ha Cypromixről van szó, mert annál nem kellett volna szünetet tartani, de nem tudtam. Nagy baj, hogy tartottam szünetet? A másik, nekem magas a vérnyomásom, túlsúlyos is vagyok és dohányzom, édesapám szívinfarktusban halt meg, a Cypromix leírásában pedig azt írják, fokozott óvatossággal adható ezen esetekben. Mellesleg azt is írják, szokjon le a dohányzásról, aki ezt szedi. Valóban ennyire mérvadóak ezek a tényezők? Lényegében azért kaptam ezt a gyógyszert, mert az ultrahangomon mindig ott van a PC-os jellegű ov.-ok és az orvosom azt mondta, ilyenkor ezt szokták adni, de korábban kaptam Diane35-öt, illetve legutóbb Milligestet szedtem.

        Kérem, ha tudnak, még ma válaszoljanak, mert este bevenném az első gyógyszert. Remélem nem okoz nagyobb gondot a 7 napos szünet...

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Cypromix ugyanaz, mint a Diane 35, csak olcsóbb változat. A leírtak alapján Önnek semmiképpen nem ajánlanám. Magában a 7 nap szünet nem lett volna baj, így is szedhető lenne,nem ajánlom, nagy a hormontartalma. A kezelését máshogy kellene kezdeni. Például: inzulin vizsgálat, HB1ac vizsgálat, esetleg Merckformin tengelyen gondolkodva.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 10:01:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: