• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő.

        Most kezdtem el szedni a Meliane nevű gyógyszert. A nőgyógyászom azt mondta, hogy a menstruáció első napján kell elkezdeni akkor is ha csak pecsétel. Nekem mivel egy héttel hamarabb elkezdett pecsételni mint vártam bekaptam az első szemet. De ezután megmaradt a pecsételés én nem jött meg rendesen szinte alig volt valami. És olyan érzésem van azóta mintha a gyógyszer visszatartaná, hogy meglegyen rendesen. Lehetséges ez? Vagy túl korán kaptam be a gyógyszert?És akkor fog megjönni rendesen ha letelt a 21 nap? A biztonság kedvéért csináltam egy terhességi tesztet és negatív lett. Befolyásolja a teszt erdményét a gyögyszer? Vagy hihetek neki és tényleg csak a gyógyszer miatt van?

        Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        A teszt eredményét a tabletta nem befolyásolja, ne izguljon. Az első 3 hónap alatt gyakran előfordul pecsételő, rendszertelen vérzés, ha ennyi idő alatt nem áll be, esetleg bő vérzés jelentkezik, akkor érdemes orvoshoz fordulni. A tablettamentes hét alatt valószínű, hogy megjön rendesen a menses, de általában a tablettaszedés alatt kevesebb mennyiségű vérzés jelentkezik, erre számítson.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-20 15:45:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr/doktornő! 20éves koromban kezdtem el fogamzásgátló tablettát használni a nőgyógyászom javaslatára. A bellara nevű gyógyszert írta fel nekem elsőre. 5 hónapig szedtem ezt a gyógyszert, a szedése alatt folyamatos...
        Tisztelt Hölgyem/Úram! Nem rég a gyógyszertárban nem tudtak olyan fogamzásgátló gyógyszert adni, amit az orvosom felírt. Taisa filmtablettát szedtem. A patikus ajánlott egy másik gyógyszert, ami úgyanazokból az összetevőkből áll. Deciora...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó