• Elszakadt az óvszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Legutóbbi havi vérzésem nov. 9-én jelentkezett, 14-én együtt voltam a barátommal. Mivel elszakadt az óvszer, Escapelle tablettát vettem be 10 órán belül. A következő vérzésem dec. 5-re volt várható, dec. 1-jén pecsételő vérzés jelentkezett, ami két napig tartott. Gondolom ez a hormonhatás következménye. Terhességre utaló tüneteim jelenleg nincsenek. Kérdésem az lenne, hogy megvárhatom-e a következő vérzést, vagy esetleg előfordulhat, hogy terhes lennék? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Dorina

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Dorina!

        Sajnos az Escapelle gyóygszer nem biztonságos, ezért a vélt esemény után két héttel akár volt vérzés akár nem, kell csinálni egy terhességi tesztet. És persze el kell mennie egy nőgyógyászhoz, akivel megbeszéli a biztonságos fogamzásgátlást.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-06 12:51:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: