• Jó ez így?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr,Doktor nő !

        Régóta foglalkoztat a gondolat a fogamzás gátlással kapcsolatban ,de most ,hogy rá találtam -e oldalra fel teszem Önnek a kérdést ,hogy végre dönthessek mert egyedül kevés vagyok .36 éves vagyok nincs gyermekem nem is tervezzük a férjemmel.Viszont 18 éves korom ota szedem a Tri-Regol tablettát ,csak eggyszer szakitottam meg 4 hónapra,de ennek is már 8 éve.Aggaszt ,hogy ilyen hosszu idön keresztül szedem ezt a tablettát ,félek,hogy egy nap arra ébredek ,hogy mindenféle betegségeim /amiket a mellék hatásként bezserezhetek/ vannak. Pillanatnyilag a láb szár zsibbadás és a hüvely szárasságon kívül nincs semmi bajom .A vádlim heti 3-szor görcsöl éjszaka,jobbára a bal lábam.ezsem gyakran banánt a kálcium miatt ,mást mit tegyek? Szeretnék valami más fogamzás gátlo modszert nem tablettát szedni,de a spirálrol annyi rosszat olvasok,hogy nem azt a megoldást szeretném.Mit javasol ,van valami más vagy szedjem még ezt a gyogyszert amig nincs gondom?

        Komolyan dönteni szeretnék ,válaszát mindenképp elfogadom!Tisztelettel:Kedi72

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Azt gondolom, tartós egészségkárosodása nem származik abból, hogy hormonális fogamzásgátlót szed már régóta. Talán a Triregol nem a legmodernebb készítmény ma a piacon, de azért megbízható. Én nem javaslom, hogy más módszerre térjen át, ha nem tervez babát, esetleg a tablettán lehetne változtatni. Illetve, ha nem volt eddig soha trombózis-hajlamra szűrése, akkor egy olyan vérvételre szükség lenne.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 22:23:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: