• Fogamzásgátló váltása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        24 éves vagyok. 3 év gyógyszerszedés után tartottam fél év szünetet, majd elkezdtem szedni a Lyndynette 20 nevű tablettát. Mivel fél év után is jelentkezett köztes vérzés, ezért áttértem a Mercilonra. A mellékelt tájékoztató szerint a 7 napos gyógyszerszünet után kezdtem el. A problémám az, hogy köztes vérzésem szintén volt, néha elég erős. Egyhavi tablettát szedtem be, vasárnap kezdődött a szünet, és 5 nap után még mindig nem volt havi vérzésem, csak szinte minimális. Az egy hónap alatt más védekezési eszközt nem használtam.Van annak lehetősége, hogy terhes lehetek?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Kedves Kérdező!

        A terhességet nem a vérzés mennyisége befolyásolja, hanem az, hogyan szedi a gyógyszert. Tehát ha rendesen szedi előírással a gyógyszert, akkor az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem lesz a 7 nap szünetben vérzése mégis hat a gyógyszer. Nem kell aggódni a hatás miatt van fogamzásgátló hatás.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-06 22:58:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: