• Fogamzás gátlás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        32 éves vagyok,terhességem előtt évekig szedtem a (Diane 35 drazsé) fogamzás gátlót.Kérdésem az lenne hogy miután egyenlőre nem tervezünk kistestvért,szedhetem-e újra ezt a gyógyszert,mivel soha nem volt panaszom rá.Annak idején azt mondta a nőgyógyászom hogy ezt a gyógyszert tiniknek szokták felírni,én már akkor sem voltam tini most meg pláne nem.Váltsak valami másra,vagy szedhetem nyugodtan továbbra is ezt?

        Válaszát előre is köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        A Diane 35 valóban egy magasabb hormontartalmú gyógyszer, és a hormonális okra visszavezethető pattanásokat kezelik vele. Javaslom, próbáljon meg egy alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert, ne terhelje feleslegesen a szervezetét. Esetleg gondolkozzon el a méhen belüli eszköz használatáról, hiszen szülés után talán még ideálisabb lenne az alkalmazása.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 12:27:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: