• Kétségbeesett lány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő!

        A fogamzásgátló tabletta felírásáról szeretnék érdeklődni. A közelmúltban láttam a televízióban a fogamzásgátlóról egy riportot, miszerint fogamzásgátló tabettát, csak vérvétel és egyéb vizsgálatok elvégzése után írnak fel.

        Az a problémám, hogy kb. 4 hónapja szedem a Belara fogamzásgátló tablettát, amit csak ránézésre írt fel egy orvos. Először voltam nőgyógyásznál, és csak kenetet vettek rákszűrés miatt. Semmit sem kérdeztek,semmi vérvétel, vagy más vizsgálat, pedig a családom női tagja eléggé betegesek A nővéremnek pár éve tombrózisa volt, édesanyámnak jóindulatú méhnyakrákja, két nagynénémnek pedig nagyon sok egészségügyi problémája van. Volt a családunkban aki rákban halt meg.

         A kérdésem: merjem tovább szedni a felírt fogamzásgátló tablettát, vagy inkább menjek el egy másik orvoshoz.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        Mielőbb forduljon egy másik nőgyógyászhoz, és kérje a szűrővizsgálatot, hogy megállapítsák, nincs-e fokozott hajlama a trombózisra. Nagyon helyesen jutott erre a következtetésre, hiszen ha a nővérének is volt trombózisa, előfordulhat, hogy Önnek is fokozott a kockázata. A rákos megbetegedéseket rákszűréssel lehet szűrni, úgy látom, ez Önnél megtörtént, a rendszerességre kell majd törekedni. A gyógyszer szedését beszélje meg személyesen az orvosnál, addig nem biztonságos, amíg nem történik meg a szűrővizsgálat.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 09:03:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: