• Jó-e nekem az orvos által felírt fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        18 éves vagyok! Elmentem a nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni (ez az első alkalom, hohy fogamzásgátló tablettát szedek) . Semmi vizsgálat nélkül, hasraütés szerűen a novynette tablettát írta fel. 19 napig szedtem. Ebből a menstruálvióm első napjától (ami 5 napig tartott) elkezdtem a szedését, ez után 13 napig vérzés szerű mellékhatás jelentkezett, most meg 2 napja újra megjött a havi vérzésem. A kérdésem pedig az lenne, hogy ez természetes-e vagy ez így van rendjén még most az elején?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!


        A nőgyógyászok általában úgy választják ki a fogamzásgátló tablettát, hogy megfeleljen a páciens alkatának. Saját praxisuk tapaszatalata mutatja meg nekik, melyek azok a készítmények, melyeket a legtöbb betegük sikerrel használja. A Novynette-et sokasz szeretik, egy korszerű, kombinált fogamzásgátló készítmény. Az első 3 hónap folyamán áll be a rendszeresség, és sajnos 19 nap alatt nem lehet megállapítani, hogy jó lesz-e Önnek a készítmény. Amennyiben abbahagyta a szedését, forduljon kezelőorvosához, és személyesem beszéljék meg, mikor kezdje el újra szedni, és az esetleges felmerülő kérdéseket is át tudják gondolni közösen. Nem kell megijedni a vérzési rendellenességektől, az első hónapok alatt ez előfordulhat, akkor igényel vizsgálatot, ha nagy mennyiségű, alvadékos a vérzés. Jelenleg a menses azért jött meg ismét, mert a hormontartalmú gyógyszert abbahagyta.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 11:15:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: